Over de doden niks dan ..

2 november 2018
Maurane zingt Brel Polydor Universal
Goeds, inderdaad. Net voor haar plotse overlijden in mei was Maurane bezig met haar grote Brel-project. Een project waar ze al haar hele carrière van droomde en waar ze nu eindelijk werk van maakte.

Twee jaar lang werd de Brusselse zangeres Maurane geplaagd met stemproblemen en daardoor kwamen er geen concerten en ook geen nieuw album.

In die zin was het Brel-project een gedroomd cadeau: het gaf Maurane de gelegenheid om zich opnieuw 'in te zingen' met liedjes van de zanger die ze zo goed kende. Want in de jaren 1980 was Maurane haar carrière ook al begonnen met de chansons van Brel: La chanson des vieux amants, Voir un ami pleurer, Ne me quitte pas.. 

Maar in mei kwam het nieuws dat Maurane overleden was aan de gevolgen van een hartfalen, en bleef het dus bij het vage bericht van een Brel-project dat in de steigers stond..

En dat Brel-project is er nu. Dochter Lou Villafranca en toetsenman Philippe Decock namen de taak op zich om af te werken waar hun mama en hun zangeres aan begonnen was, een album met twaalf Brel-liedjes, van de grote hits Ne me quitte pas en Voir un ami pleurer tot de minder bekende liedjes Une Île, Fils de .. en La ville s'endormait.

Lou Villafranca en Philippe Decock

HERBELUISTER hier het gesprek met Lou Villafranca en Philippe Decock in Time Out