Over een dichter die duisterder is dan je denkt, en een prinses die minder vriendelijk bleek dan haar imago

16 juni 2021
Turkije-Wales vanavond op het EK Voetbal. En die twee landen spelen we ook tegen elkaar uit in onze dagelijkse podcasttips. Maak kennis met Mustafa Kör, de nieuwe Dichter des Vaderlands. “Ik ben veel duisterder dan men denkt” vertelt hij in ‘Hoe maakt u het?’, de podcast van ‘Culture Club’. Je kan ook Charles en Diana, prins en prinses van Wales beter leren kennen, dankzij #weetikveel. Hij praat graag tegen planten en bomen. Zij bleek minder vriendelijk dan haar imago.

"Ik ben veel duisterder dan men denkt"

Mustafa Kör werd geboren in Anatolië, maar groeide op in het Limburges Opgrimbie. Sinds enkele maanden is hij de nieuwe 'Dichter des Vaderlands'. Als migrantenzoon en rolstoelgebruiker wil hij poëzie dichterbij de mensen brengen. Reden genoeg om hem te vragen: Hoe maakt u het?

Beluister hieronder de podcast 'Hoe maakt u het?' met Mustafa Kör (of luister via je favoriete podcast-app)

"Prinses Diana was best een rancuneuze, moeilijke vrouw"

“There were three of us, in this marriage. So it was a bit crowded.” Dat zei Princes Diana over de minnares van haar man: Camilla Parker Bowles, wie ze 'The Rotweiler' noemde.

"Prinses Diana was best een rancuneuze, moeilijke vrouw. Ze was niet zo vriendelijk als haar imago" vertelde Flip Feyten over de prinses van Wales in #weetikveel. Daar kwamen we ook te weten dat Charles met planten en boom praat. "I think it's absolutely crucial" wist hij zelfs te melden aan de BBC.

Beluister hieronder de podcast van #weetikveel over Prins Charles (of luister via je favoriete podcast-app)

Ontdek al de podcasts van Radio 1:

Lijst van artikels