Exclusief: Radio 1 Sessie Ozark Henry. Luister en kijk live!

17 april 2017
De officiële voorstelling van 'Us', de nieuwe Ozark Henry, is op zaterdag 29 april in de AB. Op vrijdagavond speelt Ozark Henry al een Radio 1 Sessie in de Marconi. Luister en kijk live.
Kom naar de exclusieve Ozark Henry Radio 1 Sessie!

Al 20 jaar lang is Ozark Henry een vaste waarde in de Belgische muziekscene. Een nieuw album is dan ook altijd een gebeurtenis. 'Us' gaat alweer een stap verder dan zijn voorgangers: het album is gemaakt in het teken van humaniteit en gaat onder meer over de groeiende ongelijkheid, maar Ozark Henry wil voornamelijk hoopvol blijven voor de toekomst.

Ook muzikaal zet Piet Goddaer weer een stap vooruit: op dit album werkte hij samen met producer Tim Bran, die we kennen van zijn werk bij London Grammar, Birdy en The Verve. Goddaer en Bran maakten de plaat in New York en ze deden letterlijk alles zelf. Bij een eerste beluistering denk je dat er samples gebruikt zijn, maar dat is niet zo: èlke klank die je hoort werd ambachtelijk door beide heren gecreëerd.

Hoe Ozark Henry dat live voor mekaar gaat brengen is dan ook de vraag. Het antwoord kan je live meemaken in de Marconistudio op de VRT, waar deze ingewikkelde muziek tot leven wordt gewekt door niet meer dan vier muzikanten, Piet Goddaer inbegrepen. In een bijzondere bezetting trouwens: drie keyboards en één drumstel, that's it!

Tickets zijn er niet meer te winnen, die zijn allemaal uitgedeeld. Maar je kan deze Radio 1 Sesie vrijdag uiteraard live meemaken, op de radio én op de live streaming, telkens vanaf 21 uur.