Herbeleef de Radio 1 Sessie met Ozark Henry!

17 april 2017
Ozark Henry speelde een exclusieve Radio 1 Sessie om zijn nieuwe album 'Us' voor te stellen. Herbeleef de sessie hier:

Ozark Henry - Sweet Instigator

Ozark Henry - Happy Days

Ozark Henry - Where's The Love

 

Ozark Henry - Word Up

Ozark Henry - A dream that never stops

Al 20 jaar lang is Ozark Henry een vaste waarde in de Belgische muziekscene. Een nieuw album is dan ook altijd een gebeurtenis. 'Us' gaat alweer een stap verder dan zijn voorgangers: het album is gemaakt in het teken van humaniteit en gaat onder meer over de groeiende ongelijkheid, maar Ozark Henry wil voornamelijk hoopvol blijven voor de toekomst.

Ook muzikaal zet Piet Goddaer weer een stap vooruit: op dit album werkte hij samen met producer Tim Bran, die we kennen van zijn werk bij London Grammar, Birdy en The Verve. Goddaer en Bran maakten de plaat in New York en ze deden letterlijk alles zelf. Bij een eerste beluistering denk je dat er samples gebruikt zijn, maar dat is niet zo: èlke klank die je hoort werd ambachtelijk door beide heren gecreëerd.

Hoe Ozark Henry dat live voor mekaar gaat brengen is dan ook de vraag. Het antwoord kan je live meemaken in de Marconistudio op de VRT, waar deze ingewikkelde muziek tot leven wordt gewekt door niet meer dan vier muzikanten, Piet Goddaer inbegrepen. In een bijzondere bezetting trouwens: drie keyboards en één drumstel, that's it!