Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

Pain à la Grecque

do 13 okt. - 1:20

Niets is wat het lijkt in deze rubriek. Deze lekkernij heeft niks met de Grieken te maken. Wolvengrachtbrood heet dit mierzoete gebak met parelsuiker en kaneel officieel.
© séverine lacante

Je zou denken dat de Grieken iets hebben met de Wolvengracht in Brussel. Not! Pain à la Grecque is gewoon een wat ongelukkige maar grappige vertaling. Het verhaal achter het brood is typisch Brussels. Vanaf de zestiende eeuw deelden de paters augustijnen in de buurt van de Wolvengracht brood uit aan de armen. Vandaar ‘wolvengrachtbrood’ of ‘brood van de gracht’. De Franse bezetter verstond 'grecque' i.p.v. 'gracht' een eeuw later. Ze verbasterden de naam tot pain à la Grecque en zo heet het vandaag nog.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet