Pakjes laten leveren op werk bespaart 45.000 euro per dag

21 februari 2019
Volgens masterstudent aan de Universiteit Antwerpen Elnert Coenegrachts zouden we 45.000 euro per dag kunnen besparen als we onze pakketjes op het werk laten leveren in plaats van thuis. Hierdoor zouden pakjesbezorgers minder tijd verliezen en is het ook beter voor het milieu.

Elnert Coenegrachts volgt de opleiding Handelsingenieur en onderzocht in zijn masterproef de pro's en contra's van B2C-pakjesleveringen op het werk. Op veel bedrijven is het leveren van persoonlijke pakjes geen probleem, op andere bedrijven dan weer wel. Al zijn er ook werkgevers die creatief zijn en kiezen voor een alternatief zoals 'de pakjesmuur'.

Pakjesmuur

"Pakjes op kantoor leveren, mag niet, maar wij hebben gekozen om in een testproject te stappen in de vorm van een pakjesmuur. Zo kunnen onze werknemers over de middag of na het werk hun pakje oppikken met de hulp van een QR-code", zegt Stef Leunens , woordvoerder bij KBC. Met een 100-tal leveringen per week, is de pakjesmuur in de KBC-vestiging in Leuven, alvast een groot succes. 

Onbegonnen werk

Maar niet overal is het toegestaan om pakjes te laten leveren op het werk. “Wij hebben meer dan 9.000 werknemers in dienst, het zou voor ons onbegonnen werk zijn om al deze privé-pakketjes te verdelen”, zegt An van Hamme, woordvoerster van MIVB.

Toch zijn er meerdere luisteraars die er de voordelen van inzien. "Pakjes thuis laten leveren is altijd miserie, want dan moet je vroeger op je werk vertrekken om het nog te kunnen afhalen. Bij ons op het werk is er dan ook een pakjesmuur en dat werkt uitstekend", vertelt luisteraar Caro De Brouwer

Radio 1 Select