Pascale Naessens klimt in een boom als ze boos is

18 juli 2020
Annemie Peeters heeft de sleutels van een boshut in het Warredal in Maaseik. Elke week ontvangt ze één bekende Vlaming. Verder is er niemand. Er is geen publiek, geen applaus, geen internet en geen likes. Is die bekende Vlaming dan nog de Vlaming die we dachten te kennen?

Pascale Naessens is te gast in ‘de Boshut’. Ze begon haar carrière als fotomodel maar groeide uit tot het boegbeeld van pure en gezonde voeding. Ze is nu ook keramiste en haar borden en potjes gaan de hele wereld rond. Kan Pascale voor even haar projecten loslaten en zich laten meevoeren op het ritme van de zon en het bos?

Pascale Naessens is een echt natuurmens. Ze houdt wel van het primitieve leven op een rustig en natuurlijk ritme. Van jongs af aan klom ze in bomen en vertoefde ze graag in de natuur. Vandaag de dag is ze van mening dat iedereen beter wat dichter bij de natuur zou leven: “iedereen zou moeten leven op een klein stukje natuur met een beperkte hoeveelheid aan water en zijn eigen riolering. Als iedereen zou zien wat je achterlaat in de natuur en er letterlijk mee geconfronteerd wordt, dan zou de wereld er wel anders uitzien.”

Wijn

Om het extra gezellig te maken in ‘De boshut’ heeft Pascale Naessens een fles rosé meegebracht: 

Sommige mensen vragen mij of ik wel wijn mag drinken. Ik vind het soms wel moeilijk dat als je wat bekend bent, je precies heiliger moet zijn dan de paus
Pascale Naessens

Pascale heeft wel graag een lekker flesje wijn bij een gezellige babbel en bij lekker eten, maar “in het geval van alcohol is het belangrijk om de balans te bewaren.” Daarom beslissen Annemie en Pascale om de wijn pas te openen na het gesprek.

Geuren

Pascale Naessens houdt van het bos en nog meer van de natuurlijke geuren die er heersen. Als er iets is wat Pascale nooit zou willen verliezen is het haar reukvermogen. Want, zo zegt ze: “geuren zijn emoties”. Pascale houdt haar herinneringen vast via geuren: “als je een bepaalde geur ruikt, kan dat heel sterke emoties en herinneringen oproepen.”

Liefde

Zonder geur geen smaak. Maar zonder liefde is er volgens Pascale evenmin smaak. Koken is een daad van liefde en zelf zal ze “nooits iets weigeren als het klaargemaakt is met liefde.” Natuurlijk kon haar grote liefde, Paul Jambers, ook niet ontbreken in ‘De boshut’. Want als er één iets is waar ze echt niet zonder kan, dan is hij het wel. Toch hadden ze in het begin van hun relatie af en toe een discussie en ging Pascale ergens anders stoom afblazen:

Vroeger als wij ruzie hadden, klom Pascale in de bomen van boosheid, ik moest het dan eerst goedmaken voor ze weer naar beneden kwam
Paul Jambers

Bekijk hier de foto's:

Herbeluister deze uitzending:

Abonneer je op de podcast van De boshut: