Pastoor vraagt barmhartigheid voor Femke Van den Driessche

15 maart 2016
Stephan Houtman, de pastoor van Adinkerke - De Panne, is mee met zijn tijd. Zo liet hij via Twitter weten dat veldritbelofte Femke Van den Driessche barmhartigheid verdient. Hautekiet schonk hem één minuut zendtijd.

Enkele weken geleden werd in een fiets van de Belgische veldritbelofte Femke Van den Driessche een motortje aangetroffen. Zelf ontkende ze altijd dat ze de boel wou belazeren, en bleef volhouden dat het de fiets van een vriend was.

Toch had ze geen zin om voor de Disciplinaire Commissie van de UCI te verschijnen. "Omdat haar proces toch al gemaakt is". Ze besliste ook om te stoppen met veldrijden.

 

Pastoor Stephan Houtman vindt dit een spijtige zaak, en postte dit bericht op Twitter:

Barmhartigheid voor Femke Van den Driessche.

— Stephan Houtman (@StephanHoutman) March 14, 2016

 

Hautekiet schonk pastoor Houtman één minuut zendtijd

Wie is niet geraakt door het verhaal over Femke Van den Driessche? Een gedreven en succesrijke veldrijdster, met een beloftevolle toekomst voor zich. Toegejuicht. En dan: die fatale ontdekking van een fiets met een motortje. En plots schiet een samenleving in gang met een krachtig motortje van sensatie en veroordeling. Wie heeft op die knop geduwd ?

Nagenoeg onmiddellijk wordt ze met bijtende woorden op de schandpaal genageld. Nooit meer koersvervalsing. Iemand schreeuwt: "levenslange schorsing". Wat een harde domper op haar jonge leven. Ik haal een oud woord uit de kast: barmhartigheid.

Barmhartigheid gaat niet over misplaatst medelijden. Barmhartigheid gaat niet over het ontkennen van fouten en misstappen. Barmhartigheid gaat over nieuwe kansen geven, over een toekomst niet afsluiten. Het gaat over vertrouwen in de kracht van Femke om zich te herpakken ook nu ze zoveel negativiteit over zich gekregen geeft.

Ze kan nog heel wat betekenen voor een jonge generatie, ook voor een zuivere sport. Wie zal meer dan zij dit willen bewijzen ?

 

Foto © Hans905 (via Flickr.com)