Patrick Deltenre & Ivan Paduart

20 november 2018
Mons records
Patrick Deltenre en Ivan Paduart speelden op hun dertigjarige carrière al met bijzonder veel grote namen in binnen-en buitenland. Toch duurde het tot nu vooraleer ze samen de studio introkken voor het duo album Hand in Hand.

Patrick Deltenre en Ivan Paduart, het zijn ronkende namen in de Belgische en Europese pop, rock en jazz. Deltenre was dertig jaar lang de vaste gitarist in de band van Maurane en speelde daarnaast ook met Viktor Lazlo en Level 42.

Paduart is een bijzonder actieve pianist en componist in de jazz, speelde met Toots Thielemans en Philip Catherine, Richard Galliano en Claude Nougaro, en heeft een kleine dertig albums op zijn naam (die van zijn eerste band Aftertouch inbegrepen). 

Een tweetal jaar terug deden ze (eindelijk, zo vertellen ze zelf) een paar concerten met hun twee, en voor ze goed en wel beseften, gingen ze aan het componeren en trokken ze de studio in. Heel even was er de verleiding om nog extra takes en instrumenten toe te voegen, maar ze lieten het idee varen, hielden ze het sober en beperkten zich tot hun twee instrumenten, de piano en de gitaar. 

Tien originele nummers zijn het geworden voor het album Hand in Hand, vijf van de hand van Paduart en vijf van de hand van Deltenre. 

 

BELUISTER hier het gesprek met Ivan Paduart en Patrick Deltenre in Time Out