Peeters: niet tegen De Wever, voor eigen project

18 november 2016
Vicepremier en minister van Werk Kris Peeters wordt lijsttrekker voor CD&V in Antwerpen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018, maar dat is niet gericht tegen huidig N-VA-burgemeester Bart De Wever. Dat heeft hij gezegd in "Terzake".
Peeters noemde het een belangrijke beslissing en hij zei dat hij een belangrijk team krijgt in Antwerpen. De beslissing is niet bedoeld om het burgemeester Bart De Wever lastig te maken, "het is niet tegen", maar wel om vanuit eigen kracht, een eigen project voor te leggen aan de Antwerpenaar, zo zei hij. CD&V wil immers bruggen bouwen, en niet polariseren, dat zit in het DNA van de partij, zo zei Peeters.

De lokale verkiezingen van 2018 zijn belangrijk volgens Peeters, en als een partij het bij die verkiezingen goed doet, dan zal dat ook afstralen op die partij bij de federale en Vlaamse verkiezingen van 2019. Peeters zei dat hij er resoluut voor gaat,en dat het aan de Antwerpenaar is om al dan niet zijn stem te geven. Hij past in het profiel van het team in Antwerpen, en het wordt een zeer wervend project volgens Peeters.

Peeters is nu nog vicepremier in de federale regering maar daar ziet hij geen probleem in. De campagne is nog niet begonnen, zei hij, en de regering heeft al belangrijke dingen gedaan, zoals de taxshift. De maatregelen die men genomen heeft in verband met de begroting, moeten nu ook uitgevoerd worden, en eventueel aangepast, zo zei hij. Voor Peeters is het wel de bedoeling dat de regering de eindmeet haalt, en hij wil daar ook voor gaan.

Bron: deredactie.be