Time out sprak met Beach Boy Brian Wilson

25 juni 2017
Brian Wilson, Pet Sounds
Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band van The Beatles is precies 50 jaar oud, en het album dat de directe aanleiding was voor de creatie van Sgt Peppers, is Pet Sounds van The Beach Boys. Binnenkort is dat album live te bewonderen in Oostende. Time Out kon even bellen met de componist Brian Wilson.

Wouldn't It Be Nice, Sloop John B, Caroline, No, God Only Knows, het zijn maar enkele van de tientallen wereldhits van The Beach Boys, maar het zijn wel de vier singles uit dat ene, unieke album uit 1967, Pet Sounds. Misschien wel één van de allerbelangrijkste albums in de geschiedenis van de popmuziek, het was tenslotte Pet Sounds dat de directe aanleiding was tot het maken van Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band. En dat was niet de enige keer dat The Beatles en The Beach Boys elkaar creatief uitdaagden. Paul McCartney blijft ook nu nog beweren dat hij met name God Only Knows de mooiste popsong aller tijden vindt.

Binnenkort staat Brian Wilson, de hoofdcomponist van het album -hij schreef de songs voor het album, samen met Tony Asher, terwijl de andere Beach Boys op toernee waren- voor het eerst met Pet Sounds live in ons land, in het Kursaal in Oostende, en dat is hoe dan ook een evenement. 

Hoe kijkt Brian Wilson zelf aan tegen de eerste Europese toernee van Pet Sounds? En weegt zo'n live band wel op tegen de échte Beach Boys van toen? We vragen het hem zondagavond in Time Out

 

The Beach Boys in 1967
Brian Wilson, componist en producer van het album