Peter De Roover (N-VA): "Debat nodig over coronamaatregelen"

17 februari 2021
© Radio 1
N-VA-Kamerfractieleider Peter De Roover herhaalt in 'De Ochtend' zijn vraag om een grondig parlementair debat te voeren over de coronamaatregelen. Hij kijkt naar eigen zeggen jaloers naar Nederland waar het parlement wel z'n zeg kan doen over bijvoorbeeld de avondklok. "Wat ik erover denk interesseert de regering niet", zegt hij.

Nochtans kan een parlementair debat volgens Peter De Roover net het draagvlak van sommige maatregelen versterken. "Of het zou de mogelijkheid kunnen bieden om bijvoorbeeld de avondklok gerichter toe te passen: eerder in een grootstedelijke context dan op het platteland."

De Roover benadrukt dat het doel van het debat niet is om alle maatregelen te lossen. "Dat zou onverstandig zijn", zegt hij. "In een democratie hoort het wel de volksvertegenwoordiging te zijn die het heft in handen houdt. Virologen zijn nuttige raadgevers, maar die moeten geen verantwoording afleggen."

"Een ernstig debat van pro en contra zal de grote meerderheid overtuigen dat bepaalde maatregelen noodzakelijk zijn voor de gezondheid", besluit hij.

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook: