Peter De Roover wil sluiting Zaman Vandaag onderzoeken

14 september 2016
Voor N-VA fractieleider Peter De Roover kan het niet dat een Belgische krant moet stoppen met publiceren door druk van buitenaf. Hij wil een onderzoek naar de sluiting van Zaman Vandaag.

"Dit is verontrustend"

De Roover wil een duidelijke grens trekken wanneer het gaat over de inmenging van Turkije in binnenlandse aangelegenheden:

"Ik zit in de commissie buitenlandse zaken en wanneer het over Turkije gaat, gaat het daar tegenwoordig meer over binnenlandse zaken."

Hij maakt zich ook zorgen over de reden waarom Zaman Vandaag zou stoppen. Volgens hoofdredacteur Mete Özturk werden de lezers van Zaman namelijk bedreigd. Zaman Vandaag uitte vaak kritische meningen ten opzichte van de Turkse Premier Erdogan.

"Ik wil van de Premier weten of de regering weet heeft van bedreigingen en of we daar dan een onderzoek naar starten. Ik wil ook weten welke stappen wij kunnen nemen, ook naar Turkije toe."

 "Als wij dit zo laten, dan laten we aan één van de fundamenten van onze manier van doen zagen, en dat zijn vele bruggen te ver."

 

 

 

Radio 1 Select