Peter pogode op de Pogues in Puurs

12 augustus 2016
Peter Vandenbempt is de meest geliefde radiocommentator van de Lage Landen. Al jaren een vaste waarde op de VRT en .... zware fan van de Pogues! "Met mijn goede vriend Matti uit Maasmechelen ben ik 30 jaar geleden in een tent in Puurs beland, waar The Pogues optraden. Daar heb ik ook voor het eerst in mijn leven gepogood.", vertelde Peter in De Zomer van 2016. Van die eerste pogo-ervaring zijn er geen beelden, maar wij konden gelukkig een kiekje nemen van Peter op het laatste personeelsfeest.

"Dat pogoën heeft wel wat blauwe plekken opgeleverd, maar het was een geweldige live-band. Ik heb heel wat muziek van de band. Als ik geen zin heb om te mijmeren, maar wel om mee te zingen dan zet ik al eens een CD van de Pogues op.", aldus Peter Vandenbempt

"Ik heb gelezen dat de Pogues oorspronkelijk Pogue Mahone heette. Dat is een verengelsing van een Iers woord - Póg mo thóin- en dat betekent zoveel als 'Kus mijn gat'. Dat vat de groep en Shane MacGowan ook wel mooi samen. Een paar jaar geleden zag ik Shane MacGowan nog eens op de Lokerse Feesten en het was goed dat ik de teksten ken van de groep, want hij kreeg zijn mond nog nauwelijks open. Shane MacGowan -geloof het of niet- leeft nog altijd. En dat met zijn levensstijl."

Radio 1 Select