Peter Vandenbempt

26 juli 2012
Peter Vandenbempt ademt voetbal. Hij is de bekendste radiocommentator langs de Belgische velden en kreeg het voetbalvirus al heel vroeg te pakken. Hij werd verkozen tot beste Sportradiostem in Vlaanderen en ging intussen ook voor televisie werken. 2 uur lang is hij de gast van Kobe, in Touché.

Peter Vandenbempt ademt voetbal. Hij is de bekendste radiocommentator langs de Belgische velden en kreeg het voetbalvirus al heel vroeg te pakken. Thuis stond er een kickertafel in de veranda. De 8-jarige Peter organiseerde voetbaltornooien en leverde zelf commentaar.

Zoveel jaren later, in 2005 werd hij verkozen tot beste Sportradiostem in Vlaanderen. Intussen ging hij ook voor televisie werken, ondermeer als analist bij Extra Time en als verslaggever op het WK Voetbal in Zuid-Afrika.

Peter Vandenbempt heeft ook nog andere passies. Hij heeft iets met revoluties, en is dol op Ierland en Ierse muziek. 

Thuis is hij eerder aan de stille kant, omdat ie op zijn werk al zoveel moet praten. In Touché mag hij de kraan helemaal open draaien.

 

Lees meer: Sporza Olympia op de Olympische Spelen in Londen

 

foto: © VRT - Bart Musschoot

Bekijk hieronder hoe Peter Vandenbempt de laatste minuten van de legendarische wedstrijd AZ-Standard becommentarieert. Vol vuur: