Peter Vandenbempt: "Ik plaats Kevin De Bruyne momenteel boven Eden Hazard"

22 juni 2020
© Virginie Lefour (Belga)
In een recente poll van Sport/Voetbalmagazine over de beste Belgische sporters van de 21e eeuw prijkt Kevin De Bruyne boven Eden Hazard, als eerste voetballer op het lijstje. Voetbalcommentator Peter Vandenbempt en analist Gert Verheyen vertellen in 'De Tribune' dat ze het daarmee eens zijn.

"Voor mij speelt Kevin De Bruyne op dit moment beter dan Eden Hazard", zegt Peter Vandenbempt. "Hij presteert al een jaar of twee top in een loodzware competitie als de Premier League en is ook zeer bepalend bij een van de allerbeste ploegen ter wereld."

"Hazard heeft die periode gehad, met een piek op het WK in Rusland. Maar als ik ze nu tegen elkaar afweeg, plaats ik De Bruyne erboven. Hazard moet volgend jaar toch wel eens laten zien dat hij de beste speler van Real Madrid is."

"De Bruyne en Hazard zijn moeilijk met elkaar te vergelijken. De Bruyne is meer een spelmaker, een passeur, terwijl Hazard toch eerder de man is van acties en flitsen", pikt Gert Verheyen in.

"Ook in persoonlijkheid vind ik ze anders. Bij De Bruyne heb je de indruk dat hij alles héél au serieux neemt. Hij is er echt mee bezig. Hij wil de beste zijn en jaagt die cijfers echt na. Terwijl Hazard, die geeft altijd een "als het maar plezant is"-indruk."

"Maar het zijn natuurlijk allebei wel gewoon onze beste twee spelers. En we zullen ze allebei nodig hebben als we ooit iets willen winnen", weet de voormalige aanvaller ook.

Beluister de integrale uitzending van 'De Tribune':

Bron: sporza.be en 'De Tribune'

Lees ook:

Lijst van artikels