Peter Vandenbempt na 0 op 6 AA Gent: "Kans dat Thorup coach blijft, lijkt me klein"

17 augustus 2020
© VRT
Na speeldag 2 in de Jupiler Pro League staat Peter Vandenbempt stil bij de positie van Jess Thorup in Gent. Moet hij al opkrassen? "Het bestuur zal wellicht een informatieronde houden", weet onze commentator, die het in zijn wekelijkse analyse ook over de trainerspost bij Anderlecht heeft.

Twijfel over Thorup is nooit verdwenen

De resultaten zijn er niet bij AA Gent, ook het niveau daalt. En de spelers blijven defensief fouten maken, terwijl daar toch de nadruk is op gelegd vorig seizoen.

In Gent zijn ze dus zeer bezorgd zoals dat heet, omdat het een verval is dat eigenlijk al eind vorig seizoen is ingezet met die zeer teleurstellende 1-0 op Cercle Brugge en de 1-4 tegen Charleroi helemaal op het einde. Gent gooide zomaar 6 punten te grabbel, terwijl het eigenlijk stiekem nog met titelambities Play-off I had willen spelen.

Dat is bij de bazen toch meer blijven hangen dan al dat goeds dat AA Gent vorig jaar heeft laten zien: geweldig en aanvallend voetbal bij momenten en een prachtige Europese campagne.

Maar de twijfel of Thorup de juiste trainer is om Gent naar de titel te leiden, is nooit verdwenen in de bestuurskamer.

Moet Thorup respijt krijgen? Voorstanders zeggen van wel, want hij moet zijn beste speler vervangen: Jonathan David.

Die twijfel is gezaaid na de dramatische bekerfinale tegen KV Mechelen van een jaar eerder. En dus zullen Ivan De Witte en Michel Louwagie nu misschien een informatieronde houden zoals dat heet. Er is ook geen eensgezindheid meer, er heerst verdeeldheid in Gent over de trainer.

Het zal afwegen zijn of Thorup respijt moet krijgen. Voorstanders zeggen van wel, want hij moet zijn beste speler vervangen: Jonathan David. Er komen heel veel nieuwe spelers die moeten ingepast worden en we zijn toch nog maar twee wedstrijden ver.

Toch kan het zijn dat ze de knoop doorhakken, omdat straks die levensbelangrijke kwalificatiewedstrijden in de Champions League volgen. Als je dan toch een nieuwe trainer wil, kan je die beter al enkele weken laten inwerken. Zelfs komende zaterdag tegen Antwerp.

De kans dat Thorup volgend weekend AA Gent nog coacht, lijkt me bijgevolg redelijk klein.

Beluister de analyse van Peter Vandenbempt in 'De Ochtend':

Bron: sporza.be en 'De Ochtend'

Lees ook:

Lijst van artikels