Pfizer zoekt 75 nieuwe werknemers voor productie coronavaccin

19 september 2020
©Belga
Ondertussen zitten we al aan meer dan 1000 coronabesmettingen per dag. Pharmabedrijven zijn dan ook volop bezig met het ontwikkelen van een vaccin tegen corona. Zo ook Pfizer Belgium in Puurs, zij organiseren vandaag een jobdag om 75 extra werknemers te vinden.

Pfizer is er in juni mee gestart en vond sinsdien al 75 nieuwe werknemers. Nu zoeken ze er nog eens 75. “We willen klaarstaan tegen het einde van het jaar om te beginnen met de wereldwijde verdeling van het vaccin vanaf we goedkeuring krijgen van het Europees Geneesmiddelenagenschap”, zegt topman Karel Van De Sompel.

Eind dit jaar een vaccin?

Is die timing wel realistisch? “Qua productie is dat een realistische timing, maar alles hangt af van hoe het verder loopt met ons klinisch onderzoek en de goedkeuringen die we moeten krijgen.”

Pfizer zit nu in fase 3. “Dat betekent dat we het vaccin aan het testen zijn op grote groepen”, zegt Van De Sompel. “We proberen wereldwijd 44 000 patiënten te vaccineren. Dat verloopt heel vlot en als alles vlot blijft verlopen, hopen we tegen midden oktober deze fase af te ronden.”

"Falen kan in elke fase van het onderzoek"

“Maar we moeten inderdaad voorzichting blijven”, benadrukt Van De Sompel. “Het blijft wetenschappelijk onderzoek. Falen is mogelijk in elke fase van het onderzoek. Momenteel loopt het goed en zijn er geen tekenen dat er iets mis is met de veiligheid van het product. Maar we moeten de gegevens bekijken van grote groepen want we kunnen ons niet baseren op de kleine aantallen patiënten die we tot nu toe gevaccineerd hebben.”

Pfizer staat in contact met andere bedrijven die een vaccin aan het ontwikkelen zijn, maar ook met onderzoekscentra. “We zijn onder andere bezig aan een samenwerking met de Liverpool School of Tropical Medicine, om te zien hoe we de krachten kunnen bundelen.”

Pfizer zoekt werknemers met een specifiek profiel: “Het gaat voornamelijk om technische profielen”, zegt Van De Sompel. “Mensen die geïnteresseerd zijn in machines, in een hightech omgeving. De ervaring kan variëren maar het is belangrijk dat het gepassioneerde mensen zijn. Er zal een training on the job zijn en ook een stikte opvolging. Het zijn vaste jobs want we zijn het bedrijf voortdurend aan het uitbreiden.”

Herbeluister het gesprek in 'De Ochtend' via Radio 1 Select. 

Lees ook: 

Radio 1 Select