Phaedra Hoste: "Ik heb mijn nek uitgestoken, maar werd verkeerd begrepen”

17 januari 2018
Het is al even stil rond ex-fotomodel en ex-televisiepresentatrice Phaedra Hoste. Ze is nu uitgever van haar eigen interieur- en design-magazine. Maar in een ver verleden was Phaedra het uithangbord van bontmerk Pelsland.

Phaedra Hoste kreeg bakken kritiek over zich heen omdat ze als zogezegde dierenvriend reclame maakte voor bont. Dat was volgens haar absoluut niet het geval. Er werd niet duidelijk gecommuniceerd wat Phaedra’s bedoelingen waren.

Ik ben ingegaan op de vraag van Pelsland omdat ik iéts wilde doen

Ze wilde juist ingaan tegen het afslachten van dieren voor hun pels. Er werden alternatieven gezocht én gemaakt door met slachtafval te werken. Dat was het principe waar Phaedra achter stond. Ze droeg o.a. omgekeerd schaap dat gemaakt wordt van de overschot van schapenvlees, iets dat veel geconsumeerd wordt.

Mensen stuurden allerlei veroordelingen mijn richting uit. Ik vond dat heel erg.

Slechts enkele journalisten keken het contract na waarin dit beschreven stond. Anderen namen de moeite niet. Ook dierenrechtenactivisten stonden aan haar deur. “Ze belden aan om me te beschuldigen, maar ze droegen wel een lederen vest of schoenen van leer,” zegt Phaedra. Vandaag staat ze nog steeds achter haar statement.

Lees ook: