Philippe Geubels: "Mama's Jasje is fantastisch: de r van Peter, de goeie teksten, dat is hun geheim"

3 juni 2020
Philippe Geubels zingt 'Zo ver weg' van Mama's Jasje Philippe Geubels in 'Het Huis'
Vandaag is Peter Vanlaet jarig! Jongere luisteraars kennen hem misschien uit 'Liefde voor Muziek', maar de iets ouderen onder ons weten uiteraard dat Peter Vanlaet met Mama’s jasje tientallen hits uit zijn hoed toverde. Jarenlang domineerde Mama’s Jasje de hitlijsten. Comedian Philippe Geubels beweert al langer dat Mama’s Jasje beter is dan The Beatles. Vincent Byloo liet hem zijn argumentatie nog eens bovenhalen.

Stand-up comedian Philippe Geubels beweerde enkele jaren geleden in 'Het Huis' van Eric Goens dat Mama's Jasje beter is dan The Beatles. Wat vindt hij er zo goed aan? "De stem en de r van de Peter. Hij heeft een speciale r. Ik heb naar 'Liefde voor Muziek' gekeken (op vtm, nvdr) en dan komt hij er toch ook weer uit als één van de betere zangers", vertelt Geubels in 'Byloo'.

Peters r en de goeie teksten, dat is voor een groot stuk het geheim van Mama's Jasje.

(lees verder onder de video uit 'Het Huis': Geubels zong er samen met Jef Neve een 'bijzondere' versie van 'Zo ver weg')

Geubels vindt de nummers zalig om mee te zingen: "Je pikt de nummers ook meteen op". Natuurlijk wordt er wel al eens smalend gedaan over de muziek van Mama's Jasje: "Ik heb ook de indruk dat jij het er ook wat moeilijk mee hebt, Vincent." Maar dat begrijpt hij niet: "Ik vind dat fantastische muziek. 'Zo ver weg', 'Teken van leven': bijna op elk feestje waar ik het laaste jaar ben geweest, wordt dat gedraaid!" 

Philippe Geubels was helemaal opgewarmd, aan het eind van het gesprek met Vincent: "Ik moet sebiet lang in de auto zetten, ik ga nog eens een paar nummers opzetten. Ik heb er goesting in gekregen, bedankt!" 

Mama's Jasje viert dit jaar haar dertigjarig bestaan. De concerten zijn uitgesteld naar het voorjaar van 2021. Alle info over die optredens en tickets vind je op mamasjasjeofficial.com.

Beluister het gesprek met Philippe Geubels:

Lees ook:

Radio 1 Select