Pieter Embrechts - Onderwoud

22 februari 2016
Pieter Embrechts is een duizendpoot, niet alleen muzikaal.

Pieter Embrechts is een duizendpoot, niet alleen muzikaal. Van alle markten thuis: hij acteerde of presenteerde in tv-series als Kulderzipken, Het Peulengaleis, W@=D@, Mijn sport is top, De smaak van de Keyser, speelde in bioscoopfilms als Wolf, de film en Zus & Zo, was te zien in het theater met De Kakkewieten, De Roovers, Compagnie De Koe en jaarlijks is hij Ramon Iglesias bij de intrede van de Sint, met als spin-off de hoofdrol in de film Ay Ramon!

Maar zijn grootste liefde is toch de muziek. Hij deed dan ook de afdeling Kleinkunst aan Studio Herman Teirlinck. Om dan lang te toeren met de latin-feestbende El Tattoo del Tigre of de stijlvolle 'little big band' The New Radio Kings. Werk onder eigen naam verscheen er nog maar weinig: 'Onderwoud' is zijn tweede album, 12 jaar na 'Maanzin'. Toch vreemd voor een veelschrijver.

Dat wordt in één klap goed gemaakt op 'Onderwoud'. Een dubbel-cd, 10 nummers op plaat 1, 8 (langere) nummers op plaat 2. Zeer mooi uitgegeven met duidelijk leesbare tekstvellen - wel grappig: voor één keer dat alles goed leesbaar is heb je die teksten eigenlijk niet nodig, want Pieter Embrechts zingt altijd zeer verstaanbaar.

Het album werd grotendeels thuis opgenomen, met meeluisterende en meegenietende buren en met de crème de la crème van de Belgische muziekscene: Tom Pintens, Arne Van Petegem, Bruno De Groote, Bert Huysentruyt, Karel De Backer, Amaryllis Uitterlinden, Bert Van Roy, Staf Verbeeck (et on en passe) - dit leest als een who is who in muziekmakend Vlaanderen. Ook onze eigen supertechnicus Raf De Clercq staat in de credits: Alles blijft stil, Embrechts zijn bijdrage in de Radio 1-reeks Kleur in E-mineur staat op plaatje twee. Wij fier.