Pieter Gaudesaboos: "Mijn 5-jarige dochter vroeg: 'Wat is liefde?', en zo kwam ik op het idee voor mijn boek"

22 januari 2022
©Bob Van Mol
De Boon is een nieuwe literatuurprijs voor Nederlandstalige boeken in Vlaanderen. In twee categorieën - fictie/non-fictie en kinder- en jeugdliteratuur - zijn er prijzen te winnen. Na vakkundig overleg van de jury is nu de shortlist bekend! En Pieter Gaudesaboos is met zijn boek 'Een zee van liefde' één van de genomineerden. 'Culture Club' stelt hem aan je voor.

Pieter Gaudesaboos (1979) is illustrator, ontwerper en auteur. Zijn werk is speels en origineel, met absurde en nostalgische trekjes. Gaudesaboos integreert tekst en beeld tot een geheel, dat vaak bol staat van de humor.

Lees verder onder de foto. 

©Bob Van Mol

Pieter werkt met digitale technieken, maar toch heeft zijn werk een nostalgische sfeer, door zijn liefde voor oude prentenboeken en speelgoed uit de jaren '50 en '60. Zijn boeken lijken een beetje op de verhalen die kinderen verzinnen als ze aan het spelen zijn. Briljant kinderspel - zo zou je zijn fantasierijke werk kunnen omschrijven.

Maak kennis met Pieter Gaudesaboos:

Stem op jouw favoriet!

Vanaf 15 januari om 8u tot 20 maart om middernacht kunnen lezers stemmen voor hun favoriete boek uit de shortlist van de Boon. VRT en De Standaard reiken voor de twee categorieën een publieksprijs uit, die telkens € 5.000 waard is.

Stem hier.

Alle genomineerden leren kennen? Je vindt een overzicht in dit artikel: