Pistoolsubsidie?

23 oktober 2015
Een premie om een pistool te kopen. Zodat eerlijke mensen zich kunnen verdedigen tegen gespuis dat door de overheid wordt gepamperd. 
 
Een mens zou het niet zo gauw uit die hoek verwachten, maar dat is het voornemen van de burgemeester van het Noord-Italiaanse plaatsje Borgosesia. We parafraseren nauwelijks 's mans woorden.
 
De schietwapensubsidie zou 250 euro bedragen. Want 'Beter begraafplaatsen vol met criminelen dan eerlijke burgers in de gevangenis!' 
 
Gianluca Buonanno - de Lega Nord-burgemeester (en lid van het Europees Parlement) in kwestie - heeft een reputatie, om het zacht uit te drukken.
 
Op de site van de gemeente figureert hij als superheld. In het parlement gebruikt hij wel eens een vis of handboeien om zijn argumenten kracht bij te zetten.Tijdens de State of the Union van Jean-Claude Juncker vorige maand zette hij een Angela Merkel-masker op en gaf de commissievoorzitter een kus. En om duidelijk te maken wat het is om als burger door de overheid te worden uitgekleed... enfin, kijkt u zelf maar als u daar zin in heeft.
 
Het geval wil dat een schrijvende landgenoot in Borgosesia woont. Benieuwd of hij het een beetje kan vinden met zijn burgervader.
 
Het plaatje is een fragment van een affiche van Buonanno voor de Europese verkiezingen van vorige jaar. 

Radio 1 Select