Plaatsverbod voor amokmakers voor de hele kust?

11 augustus 2020
© Maarten Weynants (Belga)
Als het van de N-VA afhangt, worden amokmakers aan de kust veel harder aangepakt. Daarvoor heeft N-VA-parlementslid Koen Metsu gepleit in 'De Ochtend'. "Er heerst een gevoel van straffeloosheid. Ik denk dat wij enkel door harde maatregelen te nemen daar een antwoord op kunnen bieden."

"Momenteel worden we geconfronteerd met een bepaalde situatie, een acuut probleem en dat moeten wij nu de kop indrukken", stelt Koen Metsu in 'De Ochtend'. "Er heerst een gevoel van straffeloosheid. Ik denk dat wij enkel door harde maatregelen te nemen daar een antwoord op kunnen bieden. Het gaat over criminele feiten, over vechtpartijen en een volledig gebrek aan respect voor de politie", stelt Metsu vast. Daar moet hard tegen opgetreden worden, vindt hij.

"We kunnen wel blijven praten, maar die probleemjongeren - veelal uit Brusselse jeugdbendes - moeten wij confronteren met zwaardere straffen." Concreet denkt Metsu aan hogere geldboetes en een plaatsverbod voor de hele kust, en niet voor één kustplaats. Zoniet dreigt het probleem zich enkel te verplaatsen.

Metsu zal dat pleidooi straks ook houden in de Kamer, waar hij de commissie Binnenlandse Zaken voorzit. Daar zullen de parlementsleden met minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) praten over de vechtpartij van afgelopen weekend, op het strand van Blankenberge.

Beluister het gesprek met Koen Metsu in 'De Ochtend':

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook: