Plastraining in cultuurhistorisch perspectief

27 januari 2018
Op de redactie van Interne Keuken houden wij nauwgezet de mailbox in de gaten. Af en toe zit daarin post van toegewijde Internekeukenluisteraars die een onderwerp voorstellen. Leest u even mee:

"Beste Koen en Sven, Professor Alexandra Vermandel heeft recent een boek gepubliceerd over zindelijkheidstraining voor kinderen. Nu zal u zeggen: dit hoort toch niet echt thuis aan een keukentafel. Echter, Alexandra kan, gezien haar onderzoeksdomein, het thema zindelijkheid (hoe gaan mensen elders ter wereld op de pot) schetsen in een cultuurhistorische context. Bovendien - en dit is misschien nog het belangrijkste argument voor jullie programma - weten we dat ze over dit onderwerp zeer grappig vertelt. We hebben vaak moeite om het niet in onze broek te doen. Je kan Alexandra per mail contacteren op enzovoort@enzoverder.be."

Goed ingeschat van RM en HD, het echtpaar dat de mail verstuurde naar Interne Keuken. Zindelijkheidstraining interesseert ons maar matig. Doe-boeken is niet echt onze winkel. Maar hoe kinderen in andere tijden en op andere plekken zindelijk werden en worden gemaakt, dat is wel spek naar onze bek. Dat is een onderwerp dat die vage, moeilijk te omschrijven "tiens"-factor heeft waarnaar we bij Interne Keuken altijd op zoek zijn. En we zijn bovendien nieuwsgierig naar de lichamelijke effecten die de grappige professor zal veroorzaken.

We hebben Alexandra Vermandel dus uitgenodigd. En als er geen practische bezwaren waren, gaven we het dessertje nu al aan RM en HD.