Pleegde Bart De Wever een persmisdrijf?

25 januari 2011

Onze Waalse compatriot Georges Oldenhove de Guertechin dient een klacht in tegen Bart De Wever. Wegens 'het beledigen van koning Albert' en 'het in gevaar brengen van de geloofwaardigheid van België'.

De Wever pleegde deze delicten toen hij dat fameuse zieke-man-van-Europa-interview aan Der Spiegel gaf. En schaadde aldus de belangen van de heer Oldenhove de Guertechin en diens landgenoten.

De eiser baseert zich op de argumentatie van ULB-juriste Carine Doutrelepont die daags na het kewstieuze interview opgemerkte dat De Wever met zijn uitspraken voor minstens twee persdelicten zou kunnen vervolgd worden.

Tiens. De parlementaire onschendbaarheid van Bart De Wever lijkt ons maar een klein obstakel in vergelijking met andere juridische bezwaren. Sinds wanneer worden persmisdrijven niet meer door journalisten begaan? En zelfs de fractie van de nieuwe Feiten-redactie die zich de komst van de kleurentelevisie nog herinnert, wil maar geen geval te binnen schieten waarbij een landgenoot veroordeeld werd voor het beledigen van de koning.