Pleitrede voor minder perfectie

25 april 2018
Wat zag Kate Middleton er piekfijn uitgedost uit toen ze enkele uren na de bevalling haar zoon voorstelde aan de pers. Sharon Slegers, presentatrice bij Radio 2, staarde met open mond naar het tafereel. Zelf werd ze tien weken geleden voor het eerst mama en kon ze toen amper haar bed uit. "Het had me plezier gedaan om Kate Middleton te zien verschijnen zonder make-up en mét een kwijlvlek op haar mooie rode jurk."

Het is maandagavond en terwijl ik in joggingbroek en T-shirt (met kwijlvlekken) m’n zoontje probeer te troosten, zie ik hoe Kate Middleton haar kindje voorstelt aan de verzamelde pers. Niets wijst erop dat ze diezelfde ochtend bevallen is. Ze draagt een mooie rode jurk, hoge hakken, perfecte make-up en heeft duidelijk géén badhairday. Ik staar met open mond naar het tafereel.

10 weken geleden lag ik nu in het ziekenhuis en kon ik amper m’n bed uit van de pijn. Laat staan dat ik op hoge hakken de buitenwereld zou trotseren. Geen denken aan. En toch staat zij daar, met een brede glimlach wuift ze. Maar prinses of niet, Kate heeft toch ook die scherpe pijn gevoeld bij elke wee? Opgelucht ademgehaald als die wee weer langzaamaan wegdebt om je dan schrap te zetten voor de volgende? Om dan uiteindelijk, nat van het zweet en volledig uitgeput, blij te zijn als je je kindje in je armen hebt?

Ik vind het jammer dat van dat alles niets meer te merken is. Het had me plezier gedaan om haar te zien verschijnen zonder make-up, haar haren in een dot en mét een kwijlvlek op haar mooie rode jurk. Het had haar wat menselijker gemaakt. Want laat ons eerlijk zijn, het moederschap gaat niet over perfect zijn. Het gaat over je best doen voor je kind.

Sharon Slegers

Lees ook:

Wat is de impact van een "perfecte" Kate Middleton op andere vrouwen die pas zijn bevallen? (vrtnws.be)