Podcast: ‘Fatima’s Vlucht’

7 april 2021
Check de Young FENIX podcast! Een wekelijkse podcast voor, door en mét jongeren, waarin zij praten over het leven zoals het is en wat hen écht bezig houdt. Ze staan stil bij hun ervaringen maar ook hun gevoelens. Hoe gaan zij om met uitdagingen op het vlak van mentale gezondheid?

Young FENIX is een burgerinitiatief dat werd opgericht naar aanleiding van de vele alarmsignalen rond mentaal welzijn bij jongeren tijdens het begin van de eerste lockdown, ze organiseren coachings en hebben ook een podcast. In 'Zandman' hoor je de aflevering die zonet online kwam: Fatima’s Vlucht.

Op achtjarige leeftijd ontvluchte Fatima Afghanistan. Ze doorkruiste vreemde landen en belandde samen met haar familie in België. Nu is ze 13 jaar ‘oud’ en heeft ze haar ervaringen en inzichten neergepend in een boek. Ze vertelt een verhaal van obstakels en veerkracht, een verhaal om mensen dichterbij elkaar te brengen. "We zijn meer dan stempels. Allemaal zijn we mensen.", klinkt het krachtig. Een pleidooi voor menselijkheid, hoop en verbondenheid.

Je hoort de podcast 'Fatima’s Vlucht' woensdagavond in 'Zandman', tussen 22 en 23 uur.

Lees ook: