Podcast: 'Het Nieuwe Normaal'

23 februari 2021
© Spotlight Arenberg
In ‘Het Nieuwe Normaal’ gaat Theatermaker Jaouad Alloul tien weken lang op zoek naar het nieuwe normaal. In de aflevering die je dinsdagavond hoort in 'Zandman' ontvangt hij uroloog Piet Hoebeke.

Jaouad Alloul stelt zich tien weken lang de vraag: Waarom spreken we in deze tijden steeds over Het Nieuwe Normaal? Wanneer is normaal nieuw? Bestaat er dan ook zoiets als een oud normaal? Wat is dat normaal? Maar, dat doet hij niet alleen. Samen met zijn gasten, praat hij over alles dat rond dit thema draait. 

In vorige afleveringen ging hij in gesprek met gasten zoals stand-upcomedian William Boeva en klimaatactiviste Anuna De Wever via het virtueel podium SPOTLIGHT. Vandaag is het de beurt aan Uroloog Piet Hoebeke.

Als uroloog en decaan bij UZ Gent pleit hij voor de vele variaties aan identiteiten, seksuele voorkeuren en vormen van genderexpressie. Hoebeke bekijkt gender als een spectrum en wil zo de wereld van morgen vorm geven. Daarover en over zoveel meer spreekt Jaouad met Piet Hoebeke.

Je hoort de podcast 'Het Nieuwe Normaal' op dinsdag 23 februari tussen 22 en 23 uur in 'Zandman'. Luisteren kan ook via Spotify.

Lees ook: