Podcast 'Imaginaire Pelgrimstocht, verhalen uit de gevangenis'

21 december 2021
© Peter Malaise
Eind december, vroeg donker buiten, het moment om allemaal dichter bij elkaar te kruipen en het gezellig te maken in huis. Maar wat als je dat niet kan doen? Wat als je in de gevangenis zit?

Dinsdagavond luisteren we in 'Zandman' naar het verhaal van drie gevangenen die in de gevangenis van Beveren een lange straf uitzitten. Omdat de drie gedetineerden uit Beveren het moeilijk hadden om hun misdaad, assisenproces en gevangenisleven te verwerken, werd gevangenisaalmoezenier Siska Deknudt ingeschakeld.

Siska voerde lange gesprekken met de drie gedetineerden. De gesprekken leiden tot een groot wit kunstwerk dat nu aan de Oudenaardse gevangenis te zien is, maar ook nog zal reizen langs andere gevangenissen. De tekeningen werden gemaakt door Nicolas Marquez.Bij het kunstwerk hoort ook een podcast, gemaakt door Yelena Schmitz. Dat is ‘Imaginaire Pelgrimstocht, verhalen uit de gevangenis’.

© Peter Malaise

Je hoort de podcast 'Imaginaire Pelgrimstocht' op dinsdag 21 december in 'Zandman', tussen 22 en 23 uur. Luisteren kan ook via Radio 1 Select.

Beluister ook onze podcast 'Het Mirakel van Schuman':