Nieuwe Feiten

14 maart 2019
Deze podcast zorgt voor jouw dagelijkse dosis aan Nieuwe Feiten. Lieven Vandenhaute gaat iedere weekdag op zoek naar nieuws dat verbijstert, verbaast of verwondert. Tweet met ons mee #NieuweFeiten.
Nico Dijkshoorn komt zijn nieuwe boek voorstellen.

Schietpartij in Utrecht - Coucou De France - 'God Bless America' heeft afgedaan - Vrijdag werd 24 uur lang F.C. De Kampioenen vertoond in Kinepolis Antwerpen. Middagjournaal van Christophe Vandegoor.
Gasten: Joris Van De Kerkhof, Alex Vizorek, Michiel Vos en Brecht Devoldere.

De dader van de aanslagen in Christchurch dweept met Anders Breivik - World Wide Wet.come gaat over de seksuele fantasieën van vrouwen - Bijna 100% van de Noorse petflessen en blikjes worden gerecycleerd - De nieuwe Rode Duivels zijn gearriveerd. Middagjournaals van Kobe Ilsen.
Gasten: Ico Maly, Griet Van Haevre, Tina Schoolmeester en Floris Geerts.

Groen wil van het verplichte doktersbriefje af - Vrouw krijgt in de Italiaanse rechtbank te horen dat ze te lelijk is om te verkrachten - Sommige zwembaden zitten vol schimmels - Kardinaal Danneels is gestorven. Middagjournaal van Kobe Ilsen.
Gasten: Evita Willaert, Andrea Vreede, Ana Maria de Roda Husman en Tom Zwaenepoel.

Rappers keren zich tegen Poetin, maar Poetin rapt terug - Stimulerend groepseffect bij samen sporten, dieten of blokken werkt maar tijdelijk - 's Nachts plassen kost Amerika 44 miljard - Een kleinschalige maandverbandfabriek heeft een Indiaas dorp volledig veranderd. Middagjournaal van Kobe Ilsen.
Gasten: Tom Vennink, Wouter Duyck, Karel Everaert en Aletta André.

Engelse banken hebben voor 900 miljard activiteit verplaatst naar Europa - Chinese sterkunstenaar plagieerde jarenlang de Belgische kunstenaar Christian Silvain - Meer en meer landen houden de Boeing 737 Max aan de grond - In de pil zou eigenlijk testosteron moeten zitten. Middagjournaal van Kobe Ilsen.
Gasten: Paul de Grauwe, Christian Silvain, Joris Melkert en Herjan Coelingh Bennink.

Xi Jinpings haar is grijs en dat zegt iets - Coucou De France - Denemarken heeft elf eilanden erbij gekregen - Chimpansees zijn op weg naar een monocultuur. Middagjournaal van Kobe Ilsen.
Gasten: Manya Koetse, Alex Vizorek, Marcel Burger & Marc De Batist en Hans Van Dyck.

Dokter schreef strip over darmkanker - Bolsonaro verklaart oorlog aan carnaval - In Hollywood beslist de computer tegenwoordig wie de rol krijgt in een film - Vlaming was mikpunt van racistische spot in Engelse toneelstukken. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Luc Colemont, Nina Jurna, Lieven Trio en Ton Hoenselaars.

De Brexitonderhandelaars zijn Gibraltar vergeten - Cannabis kan allergie veroorzaken - Dit weekend telt Vlaanderen mollen - De historische Illisos-rivier stroomt straks misschien weer door Athene - Gestapo Knallmuzik verovert Vlaanderen met elektroschlagers. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Hendrik Vos, Dirk Draulans, Didier Ebo, Stein & Yannuk en Bruno Tersago.

Hiphopfestival in Bree is wellicht een geval van festivalfraude - Gentenaar zat drie dagen in voorhechtenis in Congo wegens het planten van een bos - Subaru roept twee miljoen SUV's terug omdat ze niet tegen shampoo kunnen - De wetenschap is er eindelijk achter waarom de citroenen zuur zijn. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Thomas Jansen, Jürgen Heytens, Dirk Van Dyck en Ronald Koes.

In Noorwegen weet je hoeveel je buur exact verdient - In amper zes landen zijn vrouwen en mannen juridisch gelijk - Hongarije haalt 1100 Venezolanen naar Hongarije - Michael Jackson mag niet meer zonder disclaimer. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Marcel Burger, Eva Brems, Stefan Bos en Marlies De Munck.

Belgische hond kan bedwantsen ruiken - Coucou De France - Gents bedrijf zorgt ervoor dat u mensen tot 10 cm nauwkeurig tracken - De orgasmekloof blijft groot. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Dominique Olaerts, Alex Vizorek, Vadim Vermeiren en Emma Curvers.

De Vlaamse overheid verhoogt de premies die boeren krijgen om de hamster te redden - België-ontdekker Sander Van Hoorn verbaast zich deze week over de administratieve rompslomp die ziektebriefjes heet - In Spanje doen ze Boer Zoekt Vrouw zonder TV - Nickelback is niet langer de meest gehate band ter wereld - Het middagjournaal van Arnout Van Den Bossche. 
Gasten: Inge Nevelsteen, Sander Van Hoorn, Sven Tuytens en Stijn Van De Voorde

Wat is er aan van het Dries Van Langenhove-effect? - Wie gelooft in complottheorieën, is sneller geneigd te frauderen - Sinds de komst van de smartphone, kopen we minder kauwgum - Linkshandigen kunnen beter vechten - Het middagjournaal komt van Arnout Van Den Bossche.
Gasten: Karin Heremans, Kristof Dhont, Maarten Reijnders en Ton Groothuis

De dochter van de rechterhand van Poetin loopt stage in het Europees Parlement. - In de hitparade van meest gezonde landen staat België pas 28ste, net onder Griekenland en vlak voor Cuba - In sommige talen gebruiken mannen andere woorden dan vrouwen. - Gisteren was ie nog de nummer drie van het Vaticaan, vandaag zit ie in de gevangenis. Wie is George Pell? Het middagjournaal komt van Arnout Van Den Bossche.
Gasten: Ivo Belet, Lieven Annemans, Peter Bakker, Peter Decroubele

Kunnen we depressie binnenkort met geluid behandelen? - We kunnen beter wennen aan hooikoorts in de winter - Britse kinderen krijgen vanaf volgend jaar verplicht seksuele opvoeding op school - Vlamingen hebben te weinig respect voor het Nederlands van Nederlanders. Middagjournaal van Arnout Van Den Bossche.
Gasten: Lennart Verhagen, Arnold Van Vliet, Goedele Liekens en Marc Van Oostendorp.

Onze Nationale Bank is een stuk duurder dan in de buurlanden - Coucou De France - Soldaten met smartphone op missie vormen militair risico - Zwevegem bant rally Kortrijk - Kinderen kunnen je niet horen in luide ruimtes. Middagjournaal van Arnout Van den Bossche.
Gasten: Stefaan Michielsen, Alex Vizorek, Jens Franssen en Marc Doutreluingne.

 

In Venezuela ontaardt de machtsstrijd in een concertoorlog - Ontdekking van België - Eindelijk weten we waarom zebra's strepen hebben - Vikinggeneraal die 150 jaar geleden werd opgegraven blijkt een vrouw te zijn. Middagjournaal van Otto-Jan Ham. Gasten: Nina Jurna, Sander van Hoorn, Dirk Draulans en Dries Tys.

De kat van Karl Lagerfeld wordt wellicht miljonair - Apart slapen is laatste taboe - Duitsers vinden wolven in hun voortuin niet erg - 1/3de van de voetballers heeft psychische klachten. Middagjournaal van Otto-Jan Ham.
Gasten: Ann Maelfait, Rika Ponnet, Bert Van der Krieken, Jef Brouwers en Geoffrey Claeys.

Commissievoorzitter Juncker heeft het gehad met Orban - Vaticaan geeft toe dat er geheime richtlijnen bestaan voor priesters die een kind verwekken - Snobfestival Burning Man in Amerika is snob geworden - Nieuw reisbureau biedt vakanties aan op een containerschip. Middagjournaal van Otto-Jan Ham.
Gasten: Hendrik Vos, Rik Torfs, Sven Bocklandt en Joris Van Bree.

Eeuwenoud klooster in de Italiaanse bergen wordt een universiteit voor populisten - In Frankrijk is een robot gemaakt die navigeert als een woestijnmier - Eenvoudig voedingssupplement kan je geheugen verbeteren - Meer mensen hebben een klimaatdepressie - Karl Lagerfeld is overleden. Middagjournaal van Otto-Jan Ham.
Gasten: Jarl Van der Ploeg, Tom Wenseleers, Evanne Nowak, Bryant Jongkees, Els Pynoo en Veerle Windels.

Boudewijn The Musical komt eraan - Coucou De France - In China is Big Brother een app geworden - Het nieuwe ideaal is: leven als een kat. Middagjournaal van Otto-Jan Ham.
Gasten: Jan Van Den Berghe, Alex Vizorek, Manya Koetse, Menno De Bree.

Erdogan bindt de strijd aan tegen groententerroristen - Ontdekking van België - Wat moet Duitsland met Hitlerklokken? - Auto kan rijden op lucht. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Lucas Waagmeester, Sander van Hoorn, Geert Van Istendael en Gieljan de Vries.

4 op de 5 geestelijken in het Vaticaan zijn homoseksueel - Beter eten is beter weten - Het populairste cadeau in Noord-Korea tijdens de feestdagen is harddrugs - Is AOC de nieuwe JFK? Middagjournaal van Nico Dijkshoorn. Gasten: Rik Torfs, Pedro De Bruyckere, Remco Breuker en Michiel Vos.

Europa verbiedt vandaag de pulsvisserij - Pippi Langkous is 59 en ongelukkig - Bijen kunnen hoofdrekenen - De computer is soms beter dan de dokter. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Maarten Soetaert, Annemieke Van Dongen, Hans Van Dyck en Steven Laureys.

Millennials kennen de muziek van vroeger even goed als hun ouders - Over honderd jaar zijn er aan dit tempo geen insecten meer - Lowrise jeans voor dames komt terug - Wie zelf vervuilt mag betogen voor een beter klimaat. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Marc Leman, Kris Wyckhuys, Katrin Swartenbroux en Patrick Loobuyck.

Eerste virtuele concert heeft vorig weekend plaatsgevonden - Coucou De France - 70% van de allergieën zijn ingebeeld - Minecraft maakt kwantumfysica populair. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Frederik De Bosschere, Alex Vizorek, Dorien Westerlaken.

Frankrijk haalt haar ambassadeur weg uit Rome - Ontdekking van België - Samsonia is een studentenclub voor Samsonliefhebbers - George Orwell schreef controversieel essay over marmelade. Middagjournaal van Johan Terryn.
Gasten: Angelo Van Schaik, Sander van Hoorn en Flip Feyten.

Werd Joke Schauvlieghe gestalkt? - België misschien als enige in Europa zonder 5G - Kolonisatie deed de wereld afkoelen - Jezus leeft en woont in Siberië. Middagjournaal van Johan Terryn.
Gasten: Christine Mussche, Loutfi Belghmidi, Pieter Boussemaere en Tom Vennink.

Hoe moet het verder met Joke Schauvliege? - Je moet je laten inenten als je naar Zwitserland reist - Een app vecht tegen de stropers in Afrika - Planten doen je beter voelen op kantoor - K-pop is helemaal in. Middagjournaal van Johan terryn.
Gasten: Rik van Cauwelaert, Marc Van Ranst, Jan-Kees Schakel, Tia Hermans en Sofie van den Broek.

Rijzende ster in de Poolse politiek is niet katholiek en niet hetero - De olijfolie op uw tafel is misschien van de Koerden gestolen - Het schubdier is bijna uitgestorven omdat er volop illegaal op wordt gejaagd - De Franse politici zijn tegen alcohol, maar niet tegen wijn, ontdekt onze man in Frankrijk. Middagjournaal van Johan Terryn.
Gasten: Emilie van Outeren, Frederike Geerdink, Dirk Draulans en Alex Vizorek.

Saoedi-Arabië gooit de deuren open voor musicals en Amerikaanse popsterren - De bloemkool krijgt eerherstel - De top drie van het WK koken is volledig Scandinavisch - Salamander kan zijn hele lichaam hergeneren. Middagjournaal van Walter Steenbrugge.
Gasten: Peter Verlinden - Seppe Nobels - Frank Pasmans en Christer Elfving.

Het dossier van Nemmouche is gestolen uit het kantoor van een advocaat - In Venezuela staan twee presidenten tegenover elkaar - Wiebe Wakker reed van Amsterdam naar Sydney in een elektrische auto - De plas van een koe warmt de aarde ook op- Ex-CEO Starbucks wilt president worden. Middagjournaal van Walter Van Steenbrugge.
Gasten: Anne Vanrenterghem, Marjolein van de Water, Wiebe Wakker, Michiel Vos en Greet Ruysschaert.

Kippen leggen straks medicijnen - Oprah wordt vandaag 65 - Spotify kampt met spoken - Nieuwe documentaire over Michael Jackson shockeert. Middagjournaal van Walter Van Steenbrugge.
Gasten: Nico Callewaert, Jo De Poorter, Dominique Deckmyn en Tom Bleyaert.

VUB onderzoekt of je pijn kan wegtrillen - Coucou De France - Het oudste stukje aarde is gevonden op de maan - U slaapt beter als U tegelijk gewiegd wordt. Middagjournaal van Walter Van Steenbrugge.
Gasten: Nele Adriaenssens, Alex Vizorek, Leen Decin en Johan Verbraecken.

Groene stroom moet onze enige energiebron worden om de klimaatdoelstellingen te halen - Er zit bloed in uw botten - De pauwenstaart dient ook om te camoufleren - Instagram maakt poëzie terug hip. Middagjournaal van Bas Birker.
Gasten: Pieter Boussemaere, Gwen Sys, Hans Van Dyck en Christophe Vekeman.

Alleen België heeft een probleem met de nieuwe Congolese president - In Nederland verschijnt een roman op Whatsapp - Wijn is meestal niet vegetarisch - In Letland werkten veel prominenten mee met de KGB. Middagjournaal van Bas Birker.
Gasten: Nadia Nsaji, Paul de Haes, Kathleen Van Den Berghe en Koen Verhelst.

In 2030 zijn diesel- en benzinewagens verboden in Zweden - Er komt misschien een snelheidslimiet op de Duitse autobahn - Nieuwe documentaire op Netflix over fraudefestival - Waarom bevriezen vogelpootjes niet? Middagjournaal van Bas Birker. Gasten: Marcel Burger, Geert Van Istendael, Gilles Wijckmans en Frederik Thoelen.

Er komt een deontologisch steunpunt voor burgemeesters - In Londen maakt drill, een uiterst agressieve vorm van rap, doden - De bevolkingsexplosie in Afrika schept ook mogelijkheden - Een Japans bedrijf maakt artificiële vallende sterren. Middagjournaal van Bas Birker.
Gasten: Bart Tommelein, Francesco Vanderjeugd, Roel Verhaert, Hidde Boersma, Sasha Van Der Speeten en Stijn Ilsen.

Liedjes worden korter dankzij Spotify - Meer dan de helft van de soorten koffieplanten met uitsterven bedreigd - Hoe mooier het huis, hoe langer de piemel, bij kreeften - In Zweden trekt een online liefdesleger ten strijde tegen de trollen - Het plantje op de maan is dood maar niet de plannen om er een permanent bemande basis te bouwen. Middagjournaal van Stijn De Paepe.
Gasten: Geert Haesaert, Dirk Draulans, Angelo Vermeulen, Marcel Burger en Jeroen De Pessemier.

Ten Year Challenge is niet zo onschuldig - 2 op 3 vrouwen in menopauze ondervinden problemen op het werk - Ninetieskleding is helemaal terug - Een mondiaal elektriciteitsnet is geen roze droom - Antwerpse dragqueen treedt op in Rusland. Middagjournaal van Stijn De Paepe.
Gasten: Magali De Reu, Serge Rosenberg & Annick Ruyts , Katrin Swartenbroux, Thijs Van De Graaf en Sederginne.

Verliezer Congolese verkiezingen zou drie keer meer stemmen hebben gehaald dan winnaar - Remainers opgelucht dat Brexitdeal niet doorgaat - De mammoetboom is aan een comeback begonnen - In Nederland kweken ze landbouwdieren op maat - Israëlische duikers gaan naar menselijke resten zoeken in de Donau.
Gasten: Peter Verlinden, Julie Vermooten, Koen Es, Johan Van Arendonck en Stefan Bos.

Bart De Wever wilt Vlaams minister-president worden - Coucou De France - Leer van appels, het komt eraan - Wat is er nog origineel in de popmuziek? Middagjournaal van Stijn De Paepe.
Gasten: Marc Van de Looverbosch & Dave Sinardet, Alex Vizorek, Evert Vanecht en Stijn Van De Voorde.

Zelfs petanquers gebruiken doping - Ontdekking van België - Moet je R. Kelly bannen? - Foto's tasten je geheugen aan. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Hans Vandeweghe, Sander van Hoorn, Stijn Van De Voorde en Wouter Duyck.

Moeten de Britten niet de weg op van Noorwegen? - Kinderen kunnen beter al leren rekenen in de kleuterklas - Doctoranda in de genetica doet mee aan pin-up wedstrijd - George de slak is overleden. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Hendrik Vos, Pedro De Bruyckere, Elisa Cappuyns en Thierry Backeljau.

Congo heeft momenteel drie presidenten - CES is de grootste techbeurs ter wereld - Onze reporter ontdekte de mancave in Wijnegem Shopping Center - Dure loopschoenen zijn verre van beter. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Peter Verlinden, Magali De Reu, Brecht Devoldere en Benedicte Vanwanseele.

De polaire vortex komt er weer aan - Knoeien met je biologische klok is gevaarlijk - Ghosten is niets meer van je laten horen aan je tinderdates - Michèle Mees koopt jaar lang geen kleren meer. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Bram Verbruggen, Roelof Hut, Elisabeth Timmermans en Michèle Mees.

Jongeren spijbelen voor het klimaat - Coucou De France - Sint-Truiden heeft schepen van eenzaamheid - 1 op 6 seriemoorden wordt gepleegd door vrouwen - Genetisch gemodificeerde planten worden voor de helft groter. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Anuna De Wever Van Der Heyden, Alex Vizorek, Pascy Monette, Stephanie Dehennin en Leo Marcelis.

Hoe voelen de Koerden zich bij de terugtrekking van de VS? - Ook bijen hebben nu Tinder - Spotify mag uw Facebook-berichten lezen - Asbest kan je via de lucht opsporen - Vladimir Putin is een populair kerstcadeau in Japan - De cijfers van het jaar zijn bekend. Middagjournaal van Johan Terryn.
Gasten: Frederike Geerdink, Sarah Vanbesien, Tim Verheyden, Jan Verheyen, Manya Koetse en Babette Moonen.

Valt Michel II donderdag? - Twee paters in opleiding beginnen Youtube-kanaal - Synagoge in Dubai is officieel erkend - Onderhandelingen gaan beter als men een gerecht deelt - 15-jarig Zweeds meisje is het nieuwe gezicht van strijd tegen klimaatverandering. Middagjournaal van Johan Terryn.
Gasten: Johny Vansevenant, Nicolas De Brauwer, Jens Franssen, Dirk Van Poucke en Marcel Burger.

Weegt het biechtgeheim zwaarder dan een mensenleven? - Coucou De France - Astmamiddel kan keizersnedes vermijden - Eline van Hagen onderzocht de laatste maaltijden van ter dood veroordeelde Amerikanen. Middagjournaal van Johan Terryn. Gasten: Rik Torfs, Alex Vizorek, Joost Velzel en Eline van Hagen.

Duizenden stemcomputers zijn verbrand in Kinshasa - Ontdekking van België - Sporten kan je geil maken - Wat met uw digitale erfenis? Middagjournaal van Chris Van den Abeele.
Gasten: Peter Verlinden, Sander van Hoorn, Babette Moonen & Joke Puype - Chantal Van der Velde.

Hipsters kunnen Ethiopië uithongeren - Nieuwe film over geestelijke moeder Pippi Langkous - Je kan allergisch zijn aan zoogdieren - Youtube bepaalt wat je kinderen voor Kerstmis willen. Middagjournaal van Chris Van den Abeele.
Gasten: Harriët Duurvoort, Marit Tornqvist, Didier Ebo en Elindo Avastia.

Kanker kan roesten - 3 vrouwen in de raad van bestuur maken een verschil - Podcast en boek over jihadbruid Laura H. - Stadskikkers zijn aantrekkelijker dan boskikkers. Middagjournaal van Chris Van den Abeele.
Gasten: Wim & Tom Vandenberghe, Trees Paelinck, Thomas Rueb & Mirke Kist en Wouter Halfwerk.

Deense bank weet al wat 2019 gaat brengen - Japan zoekt migranten - Britse parlement heeft belangrijke rituelen - Franse bistro's kunnen het niet meer. Middagjournaal van Chris Van den Abeele.
Gasten: Marc Reynebeau, Dirk De Ruyver, Flip Feyten en Michiel Hendryckx.

Britten mogen zichzelf terug in de EU brengen - Coucou De France - Europa stemt al voor het Marrakech-pact - Zijn restaurants te luid? Middagjournaal van Chris Van den Abeele.
Gasten: Lia van Bekhoven & Piet Eeckhout, Alex Vizorek, Jan Wouters en Agnes Goyvaerts

Wat zegt de grondwet over Marrakech? - Ontdekking van België - Kerstplaten zijn terug hip - De kleur voor 2019 is bekend. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Stefan Sottiaux, Sander van Hoorn, Stijn Van De Voorde en Hilde Francq.

Comedyshow verantwoordelijk voor 11.000 scheidingen - Polen zoekt hun 100 beste gerechten - Vredesgesprekken Jemen beginnen vandaag - Wat zijn originelere eindejaarswensen? Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Rika Ponnet, Marc Peirs, Laila Al-Zaidi, Stella Bergsma, Sarah Vandeursen, Johan Terryn, Jovanka Steele en Bas Birker.

Zinzen en Van Cauwelaert over het migratiepact - 80% nieuwe Europese HIV-besmettingen komen uit Oost-Europa - Belgen opgepakt in internationaal onderzoek tegen Italiaanse maffia. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Walter Zinzen & Rik Van Cauwelaert, Marie Laga en Philip Heymans.

Heeft België morgen nog een regering? - Fonds Alledaagse Ziekten wilt aandacht voor schimmelnagels - Afrikamuseum ligt vol met fruitvliegen - Hoe wens je iemand het best een gelukkig eindjaar? Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Ivan De Vadder, Janny Dekker, Marc De Meyer en Frank Jansen.

Albert Frère is overleden - Europese universiteit moet weg uit Boedapest - Afkicken van je smartphone met je smartphone - Waarom ben je een winter- of zomermens? Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Jean Vanempten, Stefan Bos, Katelijn Nijsmans en Wouter van Marken Lichtenbelt.

Geneesmiddel werd 500 keer duurder - "Noodtoestand moet in Brussel afgeroepen worden" - Alcoholvrij bier kan je toch dronken maken - Karel Stulens is 21 en nu al gevierd componist. Middagjournaal van Bart Peeters.
Gasten: Marleen Finoulst, Sander van Hoorn, Paul Smeets, Karel Stulens.

Eerste scheet meest bepalende moment in relatie - Wat wordt het woord van het jaar? - Aan Het Typen is een zelfhulpboek voor de mobiele mens - Poirot komt terug. Middagjournaal van Bart Peeters.
Gasten: Servaas Binge, Ruud Hendrickx, Marten Mantel en Flip Feyten.

Bedenker Spongebob Squarepants is overleden - Steeds meer mensen beroofd via Whatsapp - Podcast lost misschien moord op - Small talk bestaat niet in Finland, Chinese dokter maakt kinderen immuun voor HIV. Middagjournaal van Bart Peeters. Gasten: Stephen Hillenburg, Miguel De Bruycker, Sanne Boer, Lucas De Man en Pieter Claes

Gele hesjes zijn eigenlijk groene hesjes - Eindelijk komt er een hippe rollator - Kattentong koelt heel goed af - Muzikanten kunnen zich blesseren. Middagjournaal van Bart Peeters.
Gasten: Imade Annouri, Marie Van Den Broeck, Dominique Adriaens en Laura Kock.

Zal het Brexit-akkoord overleven? - Coucou De France - Regisseur Bertolluci is overleden - We weten eindelijk waarom wombatkak vierkant is. Middagjournaal van Bart Peeters.
Gasten: Lia van Bekhoven, Alex Vizorek, Lieven Trio en Dirk Van Dyck.

Thaise rapgroep vecht tegen militaire junta - Ontdekking van België - In Rusland is liken een beroep - Ecstatic dansen doe je nuchter en zonder schoenen aan. Middagjournaal van Stijn Van de Voorde.
Gasten: Kris Janssens, Sander van Hoorn, Nicolaas Veul en Brecht Devoldere.

Denemarken stopt wapenleveringen aan Saudi-Arabië - Varkens zijn perfect zindelijk - Man met gezonde penis vraagt toch verkleining - IS nog steeds actief op Filipijnen. Middagjournaal van Stijn Van de Voorde.
Gasten: Jens Franssen, Kees Scheepens, Piet Hoebeke en Lennart Hofman.

Canadese indianenvrouwen worden zonder toestemming gesteriliseerd - Waar ligt de knoeselkloof? - Kuurne heeft een schepen van Geluk - Vliegen wordt gesubsidieerd. Middagjournaal van Stijn Van de Voorde.
Gasten: Ernie Vonck, Freek Van de Velde, Bram Deloof en Bart de Koning en Babbette Moonen.

Dejan Veljkovic wordt eerste spijtoptant van België - Zweden in de ban van menstruatie - Arno Kantelberg linkt kledingstijl van schrijvers aan hun schrijfstijl - Philippe Heylen is jongste Belgische sterrenchef ooit. Middagjournaal van Stijn Van de Voorde. Gasten: Jef Vermassen, Marcel Burger & Heleen Debruyne, Arno Kantelberg en Philippe Heylen.

Valt Theresa May binnenkort van de glazen klif? - Coucou De France - Teruggevonden Picasso was publiciteitsstunt voor toneelstuk - Het sneeuwt minder dan vroeger. Middagjournaal van Stijn Van de Voorde.
Gasten: Frederik Anseel, Alex Vizorek, Frank Westerman & Ronny Pringels, Frank Deboosere & Ryan Teuling.

Picknicken in Rome is voortaan verboden - Ontdekking van België - België zet hulp voor Tanzania stop - Heeft Sarah Jessica Parker de Blokker om zeer geholpen? Middagjournaal van Christophe Vandegoor.
Gasten: Andrea Vreede, Sander van Hoorn, Alexander De Croo & Stijn Vercruysse en Harry Demey.

Theresa May verdedigt haar Brexit-deal - Familie bouwt huis in serre - Een Vlaams kunstwerk ligt op de piramides - Melania Trump ontslaat werkneemster Witte Huis. Middagjournaal van Christophe Vandegoor.
Gasten: Lia van Bekhoven, Koen Vandewalle, Floris Caes en Michiel Vos.

Belgen in het VK zijn bang - Smaak is niet auteursrechtelijk beschermd - Nederlanders willen recht op onbereikbaarheid - Het is gedaan met de lachband. Middagjournaal van Christophe Vandegoor.
Gasten: Julie Vermoote, Michiel Beutels, Isabelle Colbrandt en Jan Verheyen.

Stan Lee is overleden - WOI eindigde in Zambia pas op 25 november - Hoe kan je meten hoe nat regen is - Kankerpatiënten proeven anders na chemo. Middagjournaal van Christophe Vandegoor.
Gasten: Alex Agnew, Peter Verlinden, Rolf Hut en Edwig Goossens.

Schakelen we binnenkort over naar DAB+? - Coucou de France - Verkiezing Vogel van het Jaar is begonnen - Romeinen houden van vuile moppen. Middagjournaal van Christophe Vandegoor.
Gasten: Ester Conings, Alex Vizorek, Jogchum Vrielink en Patrick De Rynck.

Belg help 16 000 dode Irakezen te identificeren - Ontdekking van België - Prins Charles wordt 70 - Windmolenparken verstoren natuur. Middagjournaal Nico Dijkshoorn.
Gasten: Bert Segier, Sander van Hoorn, Flip Feyten en Hans Van Dyck.

Wat gebeurt er met een kartel dat zichzelf opblaast? - Scheiding kerk en staat bestaat niet in Griekenland - Series zijn goed voor uw moreel kompas - Mannen moorden minder omdat ze op het internet zitten. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Johan Ackaert, Bruno Tersago, Merel van Ommen en Marieke Liem.

Uruguay is paradijs voor transgenders - Afrikaanse vrouwen hebben ander bekken dan Europese vrouwen - Wat betekenen de resultaten van de tussentijdse verkiezingen in Amerika? Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Ellen Debackere, Dirk Draulans en Michiel Vos.

Apu verdwijnt misschien uit The Simpsons - Macron wilt een Europees leger - Slimme kinderen vervelen zich in de klas - Een derde van bedreigde plantenzaden kan niet in de zadenbank. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Bart De Wever, Jo Coelmont, Pedro De Bruyckere en Koen Es.

Stieg Larsson loste misschien moord op Olof Palme op - Coucou De France - Emile Ratelband wil van geboortejaar veranderen - Amerikaanse politici saboteren verkiezingen. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Marcel Burger, Alex Vizorek, Emile Ratelband en Michiel Vos.

Mensen met appendix hebben 20% meer kans op parkinson - Ontdekking van België - Russische toeristen vallen Spitsbergen binnen - Woordenboek van de dood in de maak. Middagjournaal van Sarah Vandeursen.
Gasten: Luc Colemont, Sander van Hoorn, Marcel Burger en Ton Den Boon.

Beto O'Rourke is 'de witte Obama' - Zweet kan naar wiet stinken - Landschapskantoren zijn slecht voor de samenwerking - Meisjes slachtoffer van hackersporno. Middagjournaal door Sarah Vandeursen.
Gasten: Frans Verhagen, Maarten Knuts & Chris Callewaert, Anahi Van Hootegem en Daniël Verlaan.

George Clooney heeft een Italiaans mannetje met een snor vermoord - Kinderen worden bijziend van smartphones - Twitter wilt af van de like-knop - 'U' is een scheldwoord. Middagjournaal van Sarah Vandeursen.
Gasten: Andrea Vreede, Marnix Claeys, Freek Evers en Marc Van Oostendorp.

Helft van de bakkers vergeet prijskaartjes - Wie de zelfrijdende auto omver rijdt, hangt af van de cultuur - Uw kat weet hoe laat het is - In Japan mag je voetballers niet met hun naam aanspreken. Middagjournaal van Jovanka Steele.
Gasten: Linda Schippers, Kathleen Gabriëls, Hans Van Dyck en Luk Van Haute.

Hakbijlen in Brusselse vuilniszakken - In Frankrijk wordt accentdiscriminatie misschien illegaal - Casual seks draait nooit om casual seks - Van Dale brengt het Voornamenboek uit - Tim De Wit dineerde met de Queen. Middagjournaal van Jovanka Steele.
Gasten: Alain Martens, Geert Van Istendael, Wim Slabbinck, Heidi Aalbrecht en Tim De Wit.

Erdogan geeft persconferentie over Kashoggi - Trump wilt rechten transgenders terugschroeven - Experimenteel archeoloog eet als een holbewoner- Bepaalt je huidskleur de filmposters op jouw Netflix-account. Middagjournaal van Jovanka Steele.
Gasten: Olaf Koens, Ruth Oldenziel, Diederik Pomstra en Gilles Wijckmans & Frederik Borgesius.

Paddenstoelen plukken is verboden - Coucou de France - Dank u zeggen maakt kinderen minder egoïstisch - Koffieplanten roesten weg. Middagjournaal van Jovanka Steele.
Gasten: Boswachter Björn, Alex Vizorek, Pedro De Bruyckere en Geert Haesaert.

Een paardenbloempluisje kan tot 800 kilometer ver vliegen - Ontdekking van België - Nederland verklaart de oorlog aan de sigaret - Microneedling is de nieuwste cosmetische trend. Middagjournaal van Hugo Matthysen.
Gasten: Dirk Van Dyck, Sander van Hoorn, Joris van de Kerkhof & Suzanne Gabriëls en Babette Moonen & Filip Stillaert.

Harde Brexit heeft misschien bloederige gevolgen voor Noord-Ierland - Transvrouw wint bij baanwielrennen voor vrouwen - Rubber kan gemaakt worden van paardenbloemen - Stiefmoeders hebben het moeilijker dan stiefvaders. Middagjournaal van Hugo Matthysen.
Gasten: Mario Danneels, Hans Vandeweghe, Ingrid van der Meer en Kirsten Van Houdt.

Burgemeester is een gevaarlijk beroep - Goed eten helpt gedetineerden - Welk dier heeft de beste staart? - In Amerika is het heel belangrijk dat je over-over-over-overgrootmoeder een Indiaan was. Middagjournaal van Hugo Matthysen.
Gasten: Linze Schaap & Eddie De Block, An-Sofie Vanhouche, Dirk Draulans en Michiel Vos.

België zit op een gigantische appelberg - Amsterdam moet minder aantrekkelijk voor toeristen worden - Sexting kan gezond zijn voor uw kinderen - Hoe maak je een echte paella? Middagjournaal van Hugo Matthysen.
Gasten: Stijn Avermaet, Peter Vandermeersch, Marijke Naezer en Brecht Devoldere.

Groen neemt de leiding bij Gentse onderhandelingen - Zinzen & Van Cauwelaert blikken terug op de verkiezingen - Coucou De France - Statistieken kunnen je makkelijk misleiden. Middagjournaal van Hugo Matthysen.
Gasten: Johnny Vansevenant, Walter Zinzen & Rik Van Cauwelaert, Alex Vizorek en Jean Paul van Bendegem.

Wat maakt een goede verkiezingsslogan? - Ontdekking België - Lifepowr laat je zelf energie maken en opslaan - Joachim Stoop maakt soundtracks bij boeken. Middagjournaal van Johan Terryn.
Gasten: Jens Mortier, Sander van Hoorn, Dries Bols en Joachim Stoop.

Vrouwen voortaan welkom op Nederlandse onderzeeërs - Nedersaksisch erkend als taal - Japanse keizer is serieuze wetenschappers - Dankzij Maxime Cartens hoef je maar één trui te hebben. Middagjournaal van Johan Terryn.
Gasten: Pieterbas Peters, Hans Gerritsen, Dimitri Vanoverbeke en Maxime Cartens.

Boze boer zoekt beer in Frankrijk - De leather boy verdwijnt - Werd Jama Kashoggi vermoord door de Saudi's? - Wat betekent 'ook'? Middagjournaal van Johan Terryn.
Gasten: Ton Joosten, Jeroen Van Lievenooghen, Lucas Waagmeester en Marc Van Oostendorp.

In Nederland mogen crèches niet-gevaccineerde kinderen misschien weigeren - Coucou de France - Schilderij van Banksy vernietigt zichzelf - 69-jarige Vlaming favoriet in The Voice Mexico. Middagjournaal van Johan Terryn.
Gasten: Pierre Van Damme, Alex Vizorek, Philippe Van Cauteren en Ley Memphis

Walter Capiau is overleden - De ontdekking van België - Nobelprijs voor de vrede is uitgereikt - Het waait harder in de stad dan op het platteland. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Margriet Hermans, Sander van Hoorn, Peter Verlinden en Arjan Droste.

Al vier vrijgevochten vrouwen vermoord in Irak - Zijn stoïcijnen gelukkiger? - Mensen kunnen best de waarheid aan - Je kan dood gaan door op te geven. Middagjournaal door Nico Dijkshoorn.
Gasten: Dahsni Morad, Miriam van Reijen, Joris Bruyninckx en Hendrik Cammu

Wil je graag een oudere podcast van Nieuwe Feiten beluisteren? Klik hieronder