Archief podcast Nieuwe Feiten 2

14 maart 2019
Deze podcast zorgt voor jouw dagelijkse dosis aan Nieuwe Feiten. Lieven Vandenhaute gaat iedere weekdag op zoek naar nieuws dat verbijstert, verbaast of verwondert. Tweet met ons mee #NieuweFeiten.

Bredene voert zelf statiegeld voor plastic flesjes in - Roken in Afrika is dodelijker - We weten nu waarom veel farao's hun neus kwijt zijn - In Afrika bouwen de Amerikanen luxesteden. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Steve Vandenberghe, Luk Joossens, Herbert Verreth en Michelle Provoost.

Mark Zuckerberg vraagt meer regels - Coucou De France - Slimste stad ter wereld is ontworpen door een Vlaming - In Amsterdam is de seksbioscoop van de toekomst opengegaan. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Ben Caudron, Alex Vizorek, John Baekelmans en Brecht Devoldere.

De paus trekt zijn hand weg als iemand zijn ring wil kussen om hygiënische redenen - Terrorist van Nieuw-Zeeland gaf 1500 euro aan een vereniging in Oostenrijk - Ontdekking van België - 50 jaar geleden wonnen 4 landen tegelijk het Songfestival. Middagjournaal van Stella Bergsma.
Gasten: Marc Van Ranst, Ico Maly, Sander van Hoorn en André Vermeulen.

Veel Vlaamse Vloggers zijn te grof voor Youtube - Docu Sakawa onthult wie de mensen zijn die flirterige mails in uw inbox droppen - Aan de Universiteit van Antwerpen wordt gewerkt aan een nieuwe vleesvervanger: de bacterieburger - Arenden hebben driehoeksverhouding. Middagjournaal van Stella Bergsma.
Gasten: Jamila Baidou & Michiel Sallaets, Ben Asamoah, Janne Spanoghe en Koen Leysen.

Het omstreden artikel 13 is gestemd in het Europese parlement. Wat verandert er voor U? - De paus trekt zijn hand weg, als gelovigen zijn ring willen kussen - In de Chinese bioscoop kust Fredde Mercury geen mannen - Vreemdgangers en hun betrappers kunnen tegenwoordig allebei gebruik maken van gesofisticeerde apps. Middagjournaal van Stella Bergsma.
Gasten: Dominique Deckmyn, Tom Zwaenepoel, Stijn Deklerck en Babette Moonen.

Overleversschuldgevoel kan leiden tot zelfmoord - Een leraar Engels uit Maaseik haalt dubbel zoveel streams op Spotify dan Bazart - Het geheim van de spermacel is ontsluierd - In Nederland geflopte film is groot succes in China. Middagjournaal van Stella Bergsma.
Gasten: Erik De Soir, Wouter Dewit, Petra De Sutter en Dick Maas.

Klimaatcoaches helpen u het groene pad op - Coucou De France - In Adinkerke is EK meeuwenschreeuwen gehouden - Zonder grote stad geen God - Hebben dieren grootouders? Middagjournaal van Stella Bergsma.
Gasten: Manu Busschots, Alex Vizorek, Kim Muylaert, Pieter François en Dirk Draulans.

Van een boswandeling kun je herpes krijgen - Ontdekking van België - Meisjes die met een tweelingbroertje de baarmoeder hebben gedeeld, ondervinden daarvan een nadeel - Hiphop is niet dood. Middagjournaal van Christophe Vandegoor.
Gasten: Hans Nauwynck, Sander van Hoorn, Jiska Peper en Stijn Van de Voorde.

Forum voor Democratie van Thiery Baudet wordt de grootste van Nederland - Te hete thee is kankerverwekkend - Komst landbouw zorgt ervoor dat we 'f' en 'v' kunnen uitspreken - Een stik kaak kan op je rib gekweekt worden. Middagjournaal van Christophe Vandegoor.
Gasten: Sander van Hoorn, Piet Pattyn, Marc van Oostendorp en Jeroen van den Beucken

Limburger legt uit Britten uit hoe ze de douane moeten organiseren - Ouders lijden langer dan kind na brandwonde - Nieuw boek over rondhangjournalistiek - Pyt is het hipste woord van Denemarken. Middagjournaal van Christophe Vandegoor.
Gasten: Hans Maessen, Marthe Egberts, Carola Houtekamer en Dirk Evers.

Nico Dijkshoorn komt zijn nieuwe boek voorstellen.

Schietpartij in Utrecht - Coucou De France - 'God Bless America' heeft afgedaan - Vrijdag werd 24 uur lang F.C. De Kampioenen vertoond in Kinepolis Antwerpen. Middagjournaal van Christophe Vandegoor.
Gasten: Joris Van De Kerkhof, Alex Vizorek, Michiel Vos en Brecht Devoldere.

De dader van de aanslagen in Christchurch dweept met Anders Breivik - World Wide Wet.come gaat over de seksuele fantasieën van vrouwen - Bijna 100% van de Noorse petflessen en blikjes worden gerecycleerd - De nieuwe Rode Duivels zijn gearriveerd. Middagjournaals van Kobe Ilsen.
Gasten: Ico Maly, Griet Van Haevre, Tina Schoolmeester en Floris Geerts.

Groen wil van het verplichte doktersbriefje af - Vrouw krijgt in de Italiaanse rechtbank te horen dat ze te lelijk is om te verkrachten - Sommige zwembaden zitten vol schimmels - Kardinaal Danneels is gestorven. Middagjournaal van Kobe Ilsen.
Gasten: Evita Willaert, Andrea Vreede, Ana Maria de Roda Husman en Tom Zwaenepoel.

Rappers keren zich tegen Poetin, maar Poetin rapt terug - Stimulerend groepseffect bij samen sporten, dieten of blokken werkt maar tijdelijk - 's Nachts plassen kost Amerika 44 miljard - Een kleinschalige maandverbandfabriek heeft een Indiaas dorp volledig veranderd. Middagjournaal van Kobe Ilsen.
Gasten: Tom Vennink, Wouter Duyck, Karel Everaert en Aletta André.

Engelse banken hebben voor 900 miljard activiteit verplaatst naar Europa - Chinese sterkunstenaar plagieerde jarenlang de Belgische kunstenaar Christian Silvain - Meer en meer landen houden de Boeing 737 Max aan de grond - In de pil zou eigenlijk testosteron moeten zitten. Middagjournaal van Kobe Ilsen.
Gasten: Paul de Grauwe, Christian Silvain, Joris Melkert en Herjan Coelingh Bennink.

Xi Jinpings haar is grijs en dat zegt iets - Coucou De France - Denemarken heeft elf eilanden erbij gekregen - Chimpansees zijn op weg naar een monocultuur. Middagjournaal van Kobe Ilsen.
Gasten: Manya Koetse, Alex Vizorek, Marcel Burger & Marc De Batist en Hans Van Dyck.

Dokter schreef strip over darmkanker - Bolsonaro verklaart oorlog aan carnaval - In Hollywood beslist de computer tegenwoordig wie de rol krijgt in een film - Vlaming was mikpunt van racistische spot in Engelse toneelstukken. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Luc Colemont, Nina Jurna, Lieven Trio en Ton Hoenselaars.

De Brexitonderhandelaars zijn Gibraltar vergeten - Cannabis kan allergie veroorzaken - Dit weekend telt Vlaanderen mollen - De historische Illisos-rivier stroomt straks misschien weer door Athene - Gestapo Knallmuzik verovert Vlaanderen met elektroschlagers. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Hendrik Vos, Dirk Draulans, Didier Ebo, Stein & Yannuk en Bruno Tersago.

Hiphopfestival in Bree is wellicht een geval van festivalfraude - Gentenaar zat drie dagen in voorhechtenis in Congo wegens het planten van een bos - Subaru roept twee miljoen SUV's terug omdat ze niet tegen shampoo kunnen - De wetenschap is er eindelijk achter waarom de citroenen zuur zijn. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Thomas Jansen, Jürgen Heytens, Dirk Van Dyck en Ronald Koes.

In Noorwegen weet je hoeveel je buur exact verdient - In amper zes landen zijn vrouwen en mannen juridisch gelijk - Hongarije haalt 1100 Venezolanen naar Hongarije - Michael Jackson mag niet meer zonder disclaimer. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Marcel Burger, Eva Brems, Stefan Bos en Marlies De Munck.

Belgische hond kan bedwantsen ruiken - Coucou De France - Gents bedrijf zorgt ervoor dat u mensen tot 10 cm nauwkeurig tracken - De orgasmekloof blijft groot. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Dominique Olaerts, Alex Vizorek, Vadim Vermeiren en Emma Curvers.

De Vlaamse overheid verhoogt de premies die boeren krijgen om de hamster te redden - België-ontdekker Sander Van Hoorn verbaast zich deze week over de administratieve rompslomp die ziektebriefjes heet - In Spanje doen ze Boer Zoekt Vrouw zonder TV - Nickelback is niet langer de meest gehate band ter wereld - Het middagjournaal van Arnout Van Den Bossche. 
Gasten: Inge Nevelsteen, Sander Van Hoorn, Sven Tuytens en Stijn Van De Voorde

Wat is er aan van het Dries Van Langenhove-effect? - Wie gelooft in complottheorieën, is sneller geneigd te frauderen - Sinds de komst van de smartphone, kopen we minder kauwgum - Linkshandigen kunnen beter vechten - Het middagjournaal komt van Arnout Van Den Bossche.
Gasten: Karin Heremans, Kristof Dhont, Maarten Reijnders en Ton Groothuis

De dochter van de rechterhand van Poetin loopt stage in het Europees Parlement. - In de hitparade van meest gezonde landen staat België pas 28ste, net onder Griekenland en vlak voor Cuba - In sommige talen gebruiken mannen andere woorden dan vrouwen. - Gisteren was ie nog de nummer drie van het Vaticaan, vandaag zit ie in de gevangenis. Wie is George Pell? Het middagjournaal komt van Arnout Van Den Bossche.
Gasten: Ivo Belet, Lieven Annemans, Peter Bakker, Peter Decroubele

Kunnen we depressie binnenkort met geluid behandelen? - We kunnen beter wennen aan hooikoorts in de winter - Britse kinderen krijgen vanaf volgend jaar verplicht seksuele opvoeding op school - Vlamingen hebben te weinig respect voor het Nederlands van Nederlanders. Middagjournaal van Arnout Van Den Bossche.
Gasten: Lennart Verhagen, Arnold Van Vliet, Goedele Liekens en Marc Van Oostendorp.

Onze Nationale Bank is een stuk duurder dan in de buurlanden - Coucou De France - Soldaten met smartphone op missie vormen militair risico - Zwevegem bant rally Kortrijk - Kinderen kunnen je niet horen in luide ruimtes. Middagjournaal van Arnout Van den Bossche.
Gasten: Stefaan Michielsen, Alex Vizorek, Jens Franssen en Marc Doutreluingne.

 

In Venezuela ontaardt de machtsstrijd in een concertoorlog - Ontdekking van België - Eindelijk weten we waarom zebra's strepen hebben - Vikinggeneraal die 150 jaar geleden werd opgegraven blijkt een vrouw te zijn. Middagjournaal van Otto-Jan Ham. Gasten: Nina Jurna, Sander van Hoorn, Dirk Draulans en Dries Tys.

De kat van Karl Lagerfeld wordt wellicht miljonair - Apart slapen is laatste taboe - Duitsers vinden wolven in hun voortuin niet erg - 1/3de van de voetballers heeft psychische klachten. Middagjournaal van Otto-Jan Ham.
Gasten: Ann Maelfait, Rika Ponnet, Bert Van der Krieken, Jef Brouwers en Geoffrey Claeys.

Commissievoorzitter Juncker heeft het gehad met Orban - Vaticaan geeft toe dat er geheime richtlijnen bestaan voor priesters die een kind verwekken - Snobfestival Burning Man in Amerika is snob geworden - Nieuw reisbureau biedt vakanties aan op een containerschip. Middagjournaal van Otto-Jan Ham.
Gasten: Hendrik Vos, Rik Torfs, Sven Bocklandt en Joris Van Bree.

Eeuwenoud klooster in de Italiaanse bergen wordt een universiteit voor populisten - In Frankrijk is een robot gemaakt die navigeert als een woestijnmier - Eenvoudig voedingssupplement kan je geheugen verbeteren - Meer mensen hebben een klimaatdepressie - Karl Lagerfeld is overleden. Middagjournaal van Otto-Jan Ham.
Gasten: Jarl Van der Ploeg, Tom Wenseleers, Evanne Nowak, Bryant Jongkees, Els Pynoo en Veerle Windels.

Boudewijn The Musical komt eraan - Coucou De France - In China is Big Brother een app geworden - Het nieuwe ideaal is: leven als een kat. Middagjournaal van Otto-Jan Ham.
Gasten: Jan Van Den Berghe, Alex Vizorek, Manya Koetse, Menno De Bree.

Erdogan bindt de strijd aan tegen groententerroristen - Ontdekking van België - Wat moet Duitsland met Hitlerklokken? - Auto kan rijden op lucht. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Lucas Waagmeester, Sander van Hoorn, Geert Van Istendael en Gieljan de Vries.

4 op de 5 geestelijken in het Vaticaan zijn homoseksueel - Beter eten is beter weten - Het populairste cadeau in Noord-Korea tijdens de feestdagen is harddrugs - Is AOC de nieuwe JFK? Middagjournaal van Nico Dijkshoorn. Gasten: Rik Torfs, Pedro De Bruyckere, Remco Breuker en Michiel Vos.

Europa verbiedt vandaag de pulsvisserij - Pippi Langkous is 59 en ongelukkig - Bijen kunnen hoofdrekenen - De computer is soms beter dan de dokter. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Maarten Soetaert, Annemieke Van Dongen, Hans Van Dyck en Steven Laureys.

Millennials kennen de muziek van vroeger even goed als hun ouders - Over honderd jaar zijn er aan dit tempo geen insecten meer - Lowrise jeans voor dames komt terug - Wie zelf vervuilt mag betogen voor een beter klimaat. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Marc Leman, Kris Wyckhuys, Katrin Swartenbroux en Patrick Loobuyck.

Eerste virtuele concert heeft vorig weekend plaatsgevonden - Coucou De France - 70% van de allergieën zijn ingebeeld - Minecraft maakt kwantumfysica populair. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Frederik De Bosschere, Alex Vizorek, Dorien Westerlaken.

Frankrijk haalt haar ambassadeur weg uit Rome - Ontdekking van België - Samsonia is een studentenclub voor Samsonliefhebbers - George Orwell schreef controversieel essay over marmelade. Middagjournaal van Johan Terryn.
Gasten: Angelo Van Schaik, Sander van Hoorn en Flip Feyten.

Werd Joke Schauvlieghe gestalkt? - België misschien als enige in Europa zonder 5G - Kolonisatie deed de wereld afkoelen - Jezus leeft en woont in Siberië. Middagjournaal van Johan Terryn.
Gasten: Christine Mussche, Loutfi Belghmidi, Pieter Boussemaere en Tom Vennink.

Hoe moet het verder met Joke Schauvliege? - Je moet je laten inenten als je naar Zwitserland reist - Een app vecht tegen de stropers in Afrika - Planten doen je beter voelen op kantoor - K-pop is helemaal in. Middagjournaal van Johan terryn.
Gasten: Rik van Cauwelaert, Marc Van Ranst, Jan-Kees Schakel, Tia Hermans en Sofie van den Broek.

Rijzende ster in de Poolse politiek is niet katholiek en niet hetero - De olijfolie op uw tafel is misschien van de Koerden gestolen - Het schubdier is bijna uitgestorven omdat er volop illegaal op wordt gejaagd - De Franse politici zijn tegen alcohol, maar niet tegen wijn, ontdekt onze man in Frankrijk. Middagjournaal van Johan Terryn.
Gasten: Emilie van Outeren, Frederike Geerdink, Dirk Draulans en Alex Vizorek.

Saoedi-Arabië gooit de deuren open voor musicals en Amerikaanse popsterren - De bloemkool krijgt eerherstel - De top drie van het WK koken is volledig Scandinavisch - Salamander kan zijn hele lichaam hergeneren. Middagjournaal van Walter Steenbrugge.
Gasten: Peter Verlinden - Seppe Nobels - Frank Pasmans en Christer Elfving.

Het dossier van Nemmouche is gestolen uit het kantoor van een advocaat - In Venezuela staan twee presidenten tegenover elkaar - Wiebe Wakker reed van Amsterdam naar Sydney in een elektrische auto - De plas van een koe warmt de aarde ook op- Ex-CEO Starbucks wilt president worden. Middagjournaal van Walter Van Steenbrugge.
Gasten: Anne Vanrenterghem, Marjolein van de Water, Wiebe Wakker, Michiel Vos en Greet Ruysschaert.

Kippen leggen straks medicijnen - Oprah wordt vandaag 65 - Spotify kampt met spoken - Nieuwe documentaire over Michael Jackson shockeert. Middagjournaal van Walter Van Steenbrugge.
Gasten: Nico Callewaert, Jo De Poorter, Dominique Deckmyn en Tom Bleyaert.

VUB onderzoekt of je pijn kan wegtrillen - Coucou De France - Het oudste stukje aarde is gevonden op de maan - U slaapt beter als U tegelijk gewiegd wordt. Middagjournaal van Walter Van Steenbrugge.
Gasten: Nele Adriaenssens, Alex Vizorek, Leen Decin en Johan Verbraecken.

Groene stroom moet onze enige energiebron worden om de klimaatdoelstellingen te halen - Er zit bloed in uw botten - De pauwenstaart dient ook om te camoufleren - Instagram maakt poëzie terug hip. Middagjournaal van Bas Birker.
Gasten: Pieter Boussemaere, Gwen Sys, Hans Van Dyck en Christophe Vekeman.

Alleen België heeft een probleem met de nieuwe Congolese president - In Nederland verschijnt een roman op Whatsapp - Wijn is meestal niet vegetarisch - In Letland werkten veel prominenten mee met de KGB. Middagjournaal van Bas Birker.
Gasten: Nadia Nsaji, Paul de Haes, Kathleen Van Den Berghe en Koen Verhelst.

In 2030 zijn diesel- en benzinewagens verboden in Zweden - Er komt misschien een snelheidslimiet op de Duitse autobahn - Nieuwe documentaire op Netflix over fraudefestival - Waarom bevriezen vogelpootjes niet? Middagjournaal van Bas Birker. Gasten: Marcel Burger, Geert Van Istendael, Gilles Wijckmans en Frederik Thoelen.

Er komt een deontologisch steunpunt voor burgemeesters - In Londen maakt drill, een uiterst agressieve vorm van rap, doden - De bevolkingsexplosie in Afrika schept ook mogelijkheden - Een Japans bedrijf maakt artificiële vallende sterren. Middagjournaal van Bas Birker.
Gasten: Bart Tommelein, Francesco Vanderjeugd, Roel Verhaert, Hidde Boersma, Sasha Van Der Speeten en Stijn Ilsen.

Liedjes worden korter dankzij Spotify - Meer dan de helft van de soorten koffieplanten met uitsterven bedreigd - Hoe mooier het huis, hoe langer de piemel, bij kreeften - In Zweden trekt een online liefdesleger ten strijde tegen de trollen - Het plantje op de maan is dood maar niet de plannen om er een permanent bemande basis te bouwen. Middagjournaal van Stijn De Paepe.
Gasten: Geert Haesaert, Dirk Draulans, Angelo Vermeulen, Marcel Burger en Jeroen De Pessemier.

Ten Year Challenge is niet zo onschuldig - 2 op 3 vrouwen in menopauze ondervinden problemen op het werk - Ninetieskleding is helemaal terug - Een mondiaal elektriciteitsnet is geen roze droom - Antwerpse dragqueen treedt op in Rusland. Middagjournaal van Stijn De Paepe.
Gasten: Magali De Reu, Serge Rosenberg & Annick Ruyts , Katrin Swartenbroux, Thijs Van De Graaf en Sederginne.

Verliezer Congolese verkiezingen zou drie keer meer stemmen hebben gehaald dan winnaar - Remainers opgelucht dat Brexitdeal niet doorgaat - De mammoetboom is aan een comeback begonnen - In Nederland kweken ze landbouwdieren op maat - Israëlische duikers gaan naar menselijke resten zoeken in de Donau.
Gasten: Peter Verlinden, Julie Vermooten, Koen Es, Johan Van Arendonck en Stefan Bos.

Bart De Wever wilt Vlaams minister-president worden - Coucou De France - Leer van appels, het komt eraan - Wat is er nog origineel in de popmuziek? Middagjournaal van Stijn De Paepe.
Gasten: Marc Van de Looverbosch & Dave Sinardet, Alex Vizorek, Evert Vanecht en Stijn Van De Voorde.

Zelfs petanquers gebruiken doping - Ontdekking van België - Moet je R. Kelly bannen? - Foto's tasten je geheugen aan. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Hans Vandeweghe, Sander van Hoorn, Stijn Van De Voorde en Wouter Duyck.

Moeten de Britten niet de weg op van Noorwegen? - Kinderen kunnen beter al leren rekenen in de kleuterklas - Doctoranda in de genetica doet mee aan pin-up wedstrijd - George de slak is overleden. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Hendrik Vos, Pedro De Bruyckere, Elisa Cappuyns en Thierry Backeljau.

Congo heeft momenteel drie presidenten - CES is de grootste techbeurs ter wereld - Onze reporter ontdekte de mancave in Wijnegem Shopping Center - Dure loopschoenen zijn verre van beter. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Peter Verlinden, Magali De Reu, Brecht Devoldere en Benedicte Vanwanseele.

De polaire vortex komt er weer aan - Knoeien met je biologische klok is gevaarlijk - Ghosten is niets meer van je laten horen aan je tinderdates - Michèle Mees koopt jaar lang geen kleren meer. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Bram Verbruggen, Roelof Hut, Elisabeth Timmermans en Michèle Mees.

Jongeren spijbelen voor het klimaat - Coucou De France - Sint-Truiden heeft schepen van eenzaamheid - 1 op 6 seriemoorden wordt gepleegd door vrouwen - Genetisch gemodificeerde planten worden voor de helft groter. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Anuna De Wever Van Der Heyden, Alex Vizorek, Pascy Monette, Stephanie Dehennin en Leo Marcelis.

Hoe voelen de Koerden zich bij de terugtrekking van de VS? - Ook bijen hebben nu Tinder - Spotify mag uw Facebook-berichten lezen - Asbest kan je via de lucht opsporen - Vladimir Putin is een populair kerstcadeau in Japan - De cijfers van het jaar zijn bekend. Middagjournaal van Johan Terryn.
Gasten: Frederike Geerdink, Sarah Vanbesien, Tim Verheyden, Jan Verheyen, Manya Koetse en Babette Moonen.

Valt Michel II donderdag? - Twee paters in opleiding beginnen Youtube-kanaal - Synagoge in Dubai is officieel erkend - Onderhandelingen gaan beter als men een gerecht deelt - 15-jarig Zweeds meisje is het nieuwe gezicht van strijd tegen klimaatverandering. Middagjournaal van Johan Terryn.
Gasten: Johny Vansevenant, Nicolas De Brauwer, Jens Franssen, Dirk Van Poucke en Marcel Burger.

Weegt het biechtgeheim zwaarder dan een mensenleven? - Coucou De France - Astmamiddel kan keizersnedes vermijden - Eline van Hagen onderzocht de laatste maaltijden van ter dood veroordeelde Amerikanen. Middagjournaal van Johan Terryn. Gasten: Rik Torfs, Alex Vizorek, Joost Velzel en Eline van Hagen.

Duizenden stemcomputers zijn verbrand in Kinshasa - Ontdekking van België - Sporten kan je geil maken - Wat met uw digitale erfenis? Middagjournaal van Chris Van den Abeele.
Gasten: Peter Verlinden, Sander van Hoorn, Babette Moonen & Joke Puype - Chantal Van der Velde.

Hipsters kunnen Ethiopië uithongeren - Nieuwe film over geestelijke moeder Pippi Langkous - Je kan allergisch zijn aan zoogdieren - Youtube bepaalt wat je kinderen voor Kerstmis willen. Middagjournaal van Chris Van den Abeele.
Gasten: Harriët Duurvoort, Marit Tornqvist, Didier Ebo en Elindo Avastia.

Kanker kan roesten - 3 vrouwen in de raad van bestuur maken een verschil - Podcast en boek over jihadbruid Laura H. - Stadskikkers zijn aantrekkelijker dan boskikkers. Middagjournaal van Chris Van den Abeele.
Gasten: Wim & Tom Vandenberghe, Trees Paelinck, Thomas Rueb & Mirke Kist en Wouter Halfwerk.

Deense bank weet al wat 2019 gaat brengen - Japan zoekt migranten - Britse parlement heeft belangrijke rituelen - Franse bistro's kunnen het niet meer. Middagjournaal van Chris Van den Abeele.
Gasten: Marc Reynebeau, Dirk De Ruyver, Flip Feyten en Michiel Hendryckx.

Britten mogen zichzelf terug in de EU brengen - Coucou De France - Europa stemt al voor het Marrakech-pact - Zijn restaurants te luid? Middagjournaal van Chris Van den Abeele.
Gasten: Lia van Bekhoven & Piet Eeckhout, Alex Vizorek, Jan Wouters en Agnes Goyvaerts

Wat zegt de grondwet over Marrakech? - Ontdekking van België - Kerstplaten zijn terug hip - De kleur voor 2019 is bekend. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Stefan Sottiaux, Sander van Hoorn, Stijn Van De Voorde en Hilde Francq.

Comedyshow verantwoordelijk voor 11.000 scheidingen - Polen zoekt hun 100 beste gerechten - Vredesgesprekken Jemen beginnen vandaag - Wat zijn originelere eindejaarswensen? Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Rika Ponnet, Marc Peirs, Laila Al-Zaidi, Stella Bergsma, Sarah Vandeursen, Johan Terryn, Jovanka Steele en Bas Birker.

Zinzen en Van Cauwelaert over het migratiepact - 80% nieuwe Europese HIV-besmettingen komen uit Oost-Europa - Belgen opgepakt in internationaal onderzoek tegen Italiaanse maffia. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Walter Zinzen & Rik Van Cauwelaert, Marie Laga en Philip Heymans.

Heeft België morgen nog een regering? - Fonds Alledaagse Ziekten wilt aandacht voor schimmelnagels - Afrikamuseum ligt vol met fruitvliegen - Hoe wens je iemand het best een gelukkig eindjaar? Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Ivan De Vadder, Janny Dekker, Marc De Meyer en Frank Jansen.

Albert Frère is overleden - Europese universiteit moet weg uit Boedapest - Afkicken van je smartphone met je smartphone - Waarom ben je een winter- of zomermens? Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Jean Vanempten, Stefan Bos, Katelijn Nijsmans en Wouter van Marken Lichtenbelt.

Geneesmiddel werd 500 keer duurder - "Noodtoestand moet in Brussel afgeroepen worden" - Alcoholvrij bier kan je toch dronken maken - Karel Stulens is 21 en nu al gevierd componist. Middagjournaal van Bart Peeters.
Gasten: Marleen Finoulst, Sander van Hoorn, Paul Smeets, Karel Stulens.

Eerste scheet meest bepalende moment in relatie - Wat wordt het woord van het jaar? - Aan Het Typen is een zelfhulpboek voor de mobiele mens - Poirot komt terug. Middagjournaal van Bart Peeters.
Gasten: Servaas Binge, Ruud Hendrickx, Marten Mantel en Flip Feyten.

Bedenker Spongebob Squarepants is overleden - Steeds meer mensen beroofd via Whatsapp - Podcast lost misschien moord op - Small talk bestaat niet in Finland, Chinese dokter maakt kinderen immuun voor HIV. Middagjournaal van Bart Peeters. Gasten: Stephen Hillenburg, Miguel De Bruycker, Sanne Boer, Lucas De Man en Pieter Claes

Gele hesjes zijn eigenlijk groene hesjes - Eindelijk komt er een hippe rollator - Kattentong koelt heel goed af - Muzikanten kunnen zich blesseren. Middagjournaal van Bart Peeters.
Gasten: Imade Annouri, Marie Van Den Broeck, Dominique Adriaens en Laura Kock.

Zal het Brexit-akkoord overleven? - Coucou De France - Regisseur Bertolluci is overleden - We weten eindelijk waarom wombatkak vierkant is. Middagjournaal van Bart Peeters.
Gasten: Lia van Bekhoven, Alex Vizorek, Lieven Trio en Dirk Van Dyck.

Thaise rapgroep vecht tegen militaire junta - Ontdekking van België - In Rusland is liken een beroep - Ecstatic dansen doe je nuchter en zonder schoenen aan. Middagjournaal van Stijn Van de Voorde.
Gasten: Kris Janssens, Sander van Hoorn, Nicolaas Veul en Brecht Devoldere.

Denemarken stopt wapenleveringen aan Saudi-Arabië - Varkens zijn perfect zindelijk - Man met gezonde penis vraagt toch verkleining - IS nog steeds actief op Filipijnen. Middagjournaal van Stijn Van de Voorde.
Gasten: Jens Franssen, Kees Scheepens, Piet Hoebeke en Lennart Hofman.

Canadese indianenvrouwen worden zonder toestemming gesteriliseerd - Waar ligt de knoeselkloof? - Kuurne heeft een schepen van Geluk - Vliegen wordt gesubsidieerd. Middagjournaal van Stijn Van de Voorde.
Gasten: Ernie Vonck, Freek Van de Velde, Bram Deloof en Bart de Koning en Babbette Moonen.

Dejan Veljkovic wordt eerste spijtoptant van België - Zweden in de ban van menstruatie - Arno Kantelberg linkt kledingstijl van schrijvers aan hun schrijfstijl - Philippe Heylen is jongste Belgische sterrenchef ooit. Middagjournaal van Stijn Van de Voorde. Gasten: Jef Vermassen, Marcel Burger & Heleen Debruyne, Arno Kantelberg en Philippe Heylen.

Valt Theresa May binnenkort van de glazen klif? - Coucou De France - Teruggevonden Picasso was publiciteitsstunt voor toneelstuk - Het sneeuwt minder dan vroeger. Middagjournaal van Stijn Van de Voorde.
Gasten: Frederik Anseel, Alex Vizorek, Frank Westerman & Ronny Pringels, Frank Deboosere & Ryan Teuling.

Picknicken in Rome is voortaan verboden - Ontdekking van België - België zet hulp voor Tanzania stop - Heeft Sarah Jessica Parker de Blokker om zeer geholpen? Middagjournaal van Christophe Vandegoor.
Gasten: Andrea Vreede, Sander van Hoorn, Alexander De Croo & Stijn Vercruysse en Harry Demey.

Theresa May verdedigt haar Brexit-deal - Familie bouwt huis in serre - Een Vlaams kunstwerk ligt op de piramides - Melania Trump ontslaat werkneemster Witte Huis. Middagjournaal van Christophe Vandegoor.
Gasten: Lia van Bekhoven, Koen Vandewalle, Floris Caes en Michiel Vos.

Belgen in het VK zijn bang - Smaak is niet auteursrechtelijk beschermd - Nederlanders willen recht op onbereikbaarheid - Het is gedaan met de lachband. Middagjournaal van Christophe Vandegoor.
Gasten: Julie Vermoote, Michiel Beutels, Isabelle Colbrandt en Jan Verheyen.

Stan Lee is overleden - WOI eindigde in Zambia pas op 25 november - Hoe kan je meten hoe nat regen is - Kankerpatiënten proeven anders na chemo. Middagjournaal van Christophe Vandegoor.
Gasten: Alex Agnew, Peter Verlinden, Rolf Hut en Edwig Goossens.

Schakelen we binnenkort over naar DAB+? - Coucou de France - Verkiezing Vogel van het Jaar is begonnen - Romeinen houden van vuile moppen. Middagjournaal van Christophe Vandegoor.
Gasten: Ester Conings, Alex Vizorek, Jogchum Vrielink en Patrick De Rynck.

Belg help 16 000 dode Irakezen te identificeren - Ontdekking van België - Prins Charles wordt 70 - Windmolenparken verstoren natuur. Middagjournaal Nico Dijkshoorn.
Gasten: Bert Segier, Sander van Hoorn, Flip Feyten en Hans Van Dyck.

Wat gebeurt er met een kartel dat zichzelf opblaast? - Scheiding kerk en staat bestaat niet in Griekenland - Series zijn goed voor uw moreel kompas - Mannen moorden minder omdat ze op het internet zitten. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Johan Ackaert, Bruno Tersago, Merel van Ommen en Marieke Liem.

Uruguay is paradijs voor transgenders - Afrikaanse vrouwen hebben ander bekken dan Europese vrouwen - Wat betekenen de resultaten van de tussentijdse verkiezingen in Amerika? Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Ellen Debackere, Dirk Draulans en Michiel Vos.

Apu verdwijnt misschien uit The Simpsons - Macron wilt een Europees leger - Slimme kinderen vervelen zich in de klas - Een derde van bedreigde plantenzaden kan niet in de zadenbank. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Bart De Wever, Jo Coelmont, Pedro De Bruyckere en Koen Es.

Stieg Larsson loste misschien moord op Olof Palme op - Coucou De France - Emile Ratelband wil van geboortejaar veranderen - Amerikaanse politici saboteren verkiezingen. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Marcel Burger, Alex Vizorek, Emile Ratelband en Michiel Vos.

Mensen met appendix hebben 20% meer kans op parkinson - Ontdekking van België - Russische toeristen vallen Spitsbergen binnen - Woordenboek van de dood in de maak. Middagjournaal van Sarah Vandeursen.
Gasten: Luc Colemont, Sander van Hoorn, Marcel Burger en Ton Den Boon.

Beto O'Rourke is 'de witte Obama' - Zweet kan naar wiet stinken - Landschapskantoren zijn slecht voor de samenwerking - Meisjes slachtoffer van hackersporno. Middagjournaal door Sarah Vandeursen.
Gasten: Frans Verhagen, Maarten Knuts & Chris Callewaert, Anahi Van Hootegem en Daniël Verlaan.

George Clooney heeft een Italiaans mannetje met een snor vermoord - Kinderen worden bijziend van smartphones - Twitter wilt af van de like-knop - 'U' is een scheldwoord. Middagjournaal van Sarah Vandeursen.
Gasten: Andrea Vreede, Marnix Claeys, Freek Evers en Marc Van Oostendorp.

Helft van de bakkers vergeet prijskaartjes - Wie de zelfrijdende auto omver rijdt, hangt af van de cultuur - Uw kat weet hoe laat het is - In Japan mag je voetballers niet met hun naam aanspreken. Middagjournaal van Jovanka Steele.
Gasten: Linda Schippers, Kathleen Gabriëls, Hans Van Dyck en Luk Van Haute.

Hakbijlen in Brusselse vuilniszakken - In Frankrijk wordt accentdiscriminatie misschien illegaal - Casual seks draait nooit om casual seks - Van Dale brengt het Voornamenboek uit - Tim De Wit dineerde met de Queen. Middagjournaal van Jovanka Steele.
Gasten: Alain Martens, Geert Van Istendael, Wim Slabbinck, Heidi Aalbrecht en Tim De Wit.

Erdogan geeft persconferentie over Kashoggi - Trump wilt rechten transgenders terugschroeven - Experimenteel archeoloog eet als een holbewoner- Bepaalt je huidskleur de filmposters op jouw Netflix-account. Middagjournaal van Jovanka Steele.
Gasten: Olaf Koens, Ruth Oldenziel, Diederik Pomstra en Gilles Wijckmans & Frederik Borgesius.

Paddenstoelen plukken is verboden - Coucou de France - Dank u zeggen maakt kinderen minder egoïstisch - Koffieplanten roesten weg. Middagjournaal van Jovanka Steele.
Gasten: Boswachter Björn, Alex Vizorek, Pedro De Bruyckere en Geert Haesaert.

Een paardenbloempluisje kan tot 800 kilometer ver vliegen - Ontdekking van België - Nederland verklaart de oorlog aan de sigaret - Microneedling is de nieuwste cosmetische trend. Middagjournaal van Hugo Matthysen.
Gasten: Dirk Van Dyck, Sander van Hoorn, Joris van de Kerkhof & Suzanne Gabriëls en Babette Moonen & Filip Stillaert.

Harde Brexit heeft misschien bloederige gevolgen voor Noord-Ierland - Transvrouw wint bij baanwielrennen voor vrouwen - Rubber kan gemaakt worden van paardenbloemen - Stiefmoeders hebben het moeilijker dan stiefvaders. Middagjournaal van Hugo Matthysen.
Gasten: Mario Danneels, Hans Vandeweghe, Ingrid van der Meer en Kirsten Van Houdt.

Burgemeester is een gevaarlijk beroep - Goed eten helpt gedetineerden - Welk dier heeft de beste staart? - In Amerika is het heel belangrijk dat je over-over-over-overgrootmoeder een Indiaan was. Middagjournaal van Hugo Matthysen.
Gasten: Linze Schaap & Eddie De Block, An-Sofie Vanhouche, Dirk Draulans en Michiel Vos.

België zit op een gigantische appelberg - Amsterdam moet minder aantrekkelijk voor toeristen worden - Sexting kan gezond zijn voor uw kinderen - Hoe maak je een echte paella? Middagjournaal van Hugo Matthysen.
Gasten: Stijn Avermaet, Peter Vandermeersch, Marijke Naezer en Brecht Devoldere.

Groen neemt de leiding bij Gentse onderhandelingen - Zinzen & Van Cauwelaert blikken terug op de verkiezingen - Coucou De France - Statistieken kunnen je makkelijk misleiden. Middagjournaal van Hugo Matthysen.
Gasten: Johnny Vansevenant, Walter Zinzen & Rik Van Cauwelaert, Alex Vizorek en Jean Paul van Bendegem.

Wat maakt een goede verkiezingsslogan? - Ontdekking België - Lifepowr laat je zelf energie maken en opslaan - Joachim Stoop maakt soundtracks bij boeken. Middagjournaal van Johan Terryn.
Gasten: Jens Mortier, Sander van Hoorn, Dries Bols en Joachim Stoop.

Vrouwen voortaan welkom op Nederlandse onderzeeërs - Nedersaksisch erkend als taal - Japanse keizer is serieuze wetenschappers - Dankzij Maxime Cartens hoef je maar één trui te hebben. Middagjournaal van Johan Terryn.
Gasten: Pieterbas Peters, Hans Gerritsen, Dimitri Vanoverbeke en Maxime Cartens.

Boze boer zoekt beer in Frankrijk - De leather boy verdwijnt - Werd Jama Kashoggi vermoord door de Saudi's? - Wat betekent 'ook'? Middagjournaal van Johan Terryn.
Gasten: Ton Joosten, Jeroen Van Lievenooghen, Lucas Waagmeester en Marc Van Oostendorp.

In Nederland mogen crèches niet-gevaccineerde kinderen misschien weigeren - Coucou de France - Schilderij van Banksy vernietigt zichzelf - 69-jarige Vlaming favoriet in The Voice Mexico. Middagjournaal van Johan Terryn.
Gasten: Pierre Van Damme, Alex Vizorek, Philippe Van Cauteren en Ley Memphis

Walter Capiau is overleden - De ontdekking van België - Nobelprijs voor de vrede is uitgereikt - Het waait harder in de stad dan op het platteland. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Margriet Hermans, Sander van Hoorn, Peter Verlinden en Arjan Droste.

Al vier vrijgevochten vrouwen vermoord in Irak - Zijn stoïcijnen gelukkiger? - Mensen kunnen best de waarheid aan - Je kan dood gaan door op te geven. Middagjournaal door Nico Dijkshoorn.
Gasten: Dahsni Morad, Miriam van Reijen, Joris Bruyninckx en Hendrik Cammu

Wil je graag een oudere podcast van Nieuwe Feiten beluisteren? Klik hieronder