Archief Nieuwe Feiten podcast 3

4 december 2019
Deze podcast zorgt voor jouw dagelijkse dosis aan Nieuwe Feiten. Lieven Vandenhaute gaat iedere weekdag op zoek naar nieuws dat verbijstert, verbaast of verwondert. Tweet met ons mee #NieuweFeiten.

(1) Oslo had vorig jaar maar één verkeersdode. Hoe doen ze dat? (2) Dierenkliniek Merelbeke is op zoek naar honden en katten die bloed doneren. (3) De gadgets die u overmorgen gebruikt, staan vandaag in Las Vegas. (4) Duitsland staat op zijn kop door een kinderliedje. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.

(1) Hoe realistisch is fictiereeks De Twaalf? (2) Coucou De France (3) Bosbranden Australië warmen ook België op. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.

(1) Het Parthenon is niet het Parthenon. (2) Vapen maakt ziek. (3) Nuttige cadeaus gaf je vroeger niet. (4) Sander van Hoorn ziet vooral struisvogels in de wetstraat.

(1) Dichter Jules Deelder sterft op 75-jarige leeftijd. (2) Er vliegen volop muggen rond de kerstboom. (3) Duitsland gaat extreem-rechts scherper in de gaten houden. (4) Wie naar Kortrijk gaat voor de Warmste Week, die wordt geteld. Middagjournaal van Sarah Vandeursen.

(1) Studenten in Roeselare vinden de baxter voor planten uit. (2) Ook dieren vertonen pestgedrag. (3) Nigel Williams gaat voor het eerst op yogales. (4) Kunst in de Klas gaat van start in Vlaanderen, kunstenaars nemen drie weken lang een lagere school over. Middagjournaal van Sarah Vandeursen.

(1) Antwerpen verkoopt 6000 praalgraven voor een prikje. (2) Finland bindt met succes de strijd aan tegen fake news. (3) Misdaden klinken erger in het Nederlands. (4) Het ideale kerstcadeau is een kwestie van Wiskunde. Middagjournaal van Sarah Vandeursen.

(1) Panamarenko is dood. (2) In Amerika is Jolene weer een even populaire naam als toen het een hit was in de seventies, door de Dollyrevival. (3) In Zuid-Italië is alle hoop gevestigd op Richard Branson, die er een ruimtelanceerplatform wil bouwen. (4) Coucou De France. Middagjournaal van Sarah Vandeursen.

(1) Kinderen krijgen in sommige Whatsappgroepen onthoofdingsvideo's te zien. (2) Je moet vier uur wandelen om alle calorieën in een pizza te verbranden. (3) Fietszadels doen vrouwen vaak in het ziekenhuis belanden. (4) U krijgt 4 keer in uw leven een coup de vieux. Middagjournaal van Jovanka Steele.

(1) Één op vijf stukken groenten en fruit is besmet met hormoonverstorende bestrijdingsmiddelen. (2) De Izegemse pastoor Noë rapt stadsgenoot Flip Kowlier achterna. (3) Uit Duitse hotels worden soms matrassen gestolen. (4) Koen Wauters drinkt voor het eerst koffie. Middagjournaal van Jovanka Steele

(1) Een beetje restaurant heeft tegenwoordig een muziekconsulent. (2) Fruit blijft langer vers met een coating. (3) De pausen Fransiscus en Benedictus gaan naar Hollywood. (4) Vooral arme kinderen hebben baat bij een crèche. Middagjournaal van Jovanka Steele.

(1) De Britten vinden de kerstboom op Trafalgar Square, gekregen van de Noren, te mager. (2) Walvissen zijn ware CO2-stofzuigers. (3) Voor het eerst is een baby geboren die in twee buiken heeft gezeten. (4) De Franse versie van Music For Life was dit weekend al. Middagjournaal van Jovanka Steele

(1) De Nederlandse instagramster Lize Korpershoek maakt een documentaire over zichzelf: 'Mijn seks is stuk'. (2) De beste app ter wereld, zegt Google, wordt in Gent gemaakt. (3) Paris Saint-Germain heeft een nieuwe sponsor, het is Rwanda. (4) Volgens Sander Van Hoorn, zou Aalst carnavaldebat in Nederland helemaal anders verlopen. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.

(1) De NAVO opent een front in de ruimte. (2) De Noord-Koreaanse leider is gesignaleerd op een wit paard en dat wil wat zeggen. (3) Er is minder mist dan vroeger. (4) De nieuwe datingapps swipen niet meer. (5) De teelballen van vogels krimpen. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.

(1) Tanden poetsen is ook goed voor je hart. (2) Coldplay gaat niet op tournee om het klimaat te sparen. (3) Ief Vanhonacker is wereldkampioen maître d'hotel. (4) Christophe Vekeman heeft nog nooit gebowld. (5) In Nederland kiezen ze slechtste slogan. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.

(1) Vlaams Onderwijs krijgt slechte punten in het nieuwe PISA rapport. (2) Zonder zwaartekracht geen kanker. (3) Amerikaanse migratiedienst richt fake-universiteiten op om fake-studenten te lokken. (4) In Griekenland ligt de toekomst achter de rug. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.

(1) Tien jaar na zijn dood verschijnt een nieuwe biografie van Ramses Shaffy. (2) Sigrid Spruyt schrijft een boek over haar leven als iisbeer. (3) Alex Vizorek maakt een portret van de excentrieke wiskundige Cédric Villani, die burgemeester van Parijs wil worden. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.

(1) Meer mensen kopen een huis online. (2) Alcoholisme bestrijden met partydrugs: een experiment toont dat het zou kunnen werken. (3) Sander van Hoorn had meer ophef verwacht over de onthullingen deze week over de Koninklijke Schenking. (4) De kerstbomen zijn mooi dit jaar. Middagjournaal van Nina Van Eeckhaut

(1) Volgens Google Maps ligt de Krim soms in Rusland, soms in Oekraïne. (2) In het VK is Engels met Frans accent spreken beter voor je carrière dan met een plat Londens accent. (3) Rijke Amerikanen mogen tegen betaling zeldzame bokken schieten in Zwitserland. (4) Kennelijk hebben we een ideologische alarmbelprocedure. Middagjournaal van Nina Van Eeckhaut.

(1) Robert de Niro en Al Pacino zijn weer veertig in hun nieuwe film The Irishman, met dank aan de computer. (2) Europees Parlement discussieert over de homovrije zones in Polen. (3) Ook dieren hebben veel last van geluidsvervuiling. (4) Wim Helsen plant voor het eerst in zijn leven een boom. Middagjournaal van Nina Van Eeckhaut.

(1) De bril die kleurenblindheid geneest bestaat niet. (2) Nieuw DNA-onderzoek laat zien of de dader misschien in uw familie zit, maar de politie mag daar geen gebruik van maken. (3) Gender Reveal Party's zijn de nieuwe hype uit Amerika. (4) Ook Japanners vallen in slaap van 'Slaap, Kindje Slaap'.

(1) In het Midden-Oosten vliegen sommige paarden business class. (2) Le Beaujolais Nouveau est arrivé en Alex Vizorek heeft hem geproefd. (3) Wordt het nu 2000-20 of 2020? (4) In China zijn officiële documenten gelekt die de bewijzen dat de Oeigoeren in strafkampen worden gehersenspoeld. Middagjournaal van Nina Van Eekchaut.

(1) Als we rode garnaal willen blijven eten, zullen we de vluchtelingen er bij moeten nemen (2) Vlaam of Kees? Soms hoor je het verschil bijna niet. (3) Amerikaanse artsen hebben voor het eerst een patiënt schijndood gemaakt om hem te kunnen opereren. (4) Honden kennen normen en waarden en passen die toe als ze spelen. Middagjournaal van Chris Van den Abeele

(1) Axel De Winne uit Zottegem is grootkeukenchef van het jaar. (2) Reddingsacties op de Middenlandse Zee zuigen geen migranten of vluchtelingen aan. (3) Lieven Scheire schrijft een boek over DNA en de gevaren ervan. (4) Chinezen lusten geen mayonaise. Middagjournaal van Chris Van den Abeele.

(1) Tokio is klaar voor de bloedhete Olympische Spelen, met dank aan een nieuwe uitvinding: de parasolhoed. (2) de Cyriel Verschaevestraat verdwijnt in Kortrijk, maar waarom is ze d'er ooit gekomen? (3) Rusland voerde 8 jaar geleden de permanente zomertijd in, het werd een ramp. (4) Irak wordt de facto vanuit Teheran bestuurd. Middagjournaal van Chris Van den Abeele.

(1) Hondenjaren zijn geen zeven mensenjaren. (2) Minder bekend dan boulimie of anorexie maar veel vaker voorkomend: de eetbuistoornis. (3) Bladblazers zijn voortaan verboden in Duitsland. (4) Slakkenslijm kan een bron zijn voor een nieuwe generatie antibiotica. Middagjournaal van Chris Van den Abeele.

(1) Prins Andrew, de tweede zoon van de Queen, geeft een fel omstreden interview op de BBC. (2) Veel discussie in Frankrijk over de nieuwe Polanskifilm 'J'accuse'. (3) In Denemarken bieden gemeenten sommige van hun inwoners geld aan om te verhuizen. (4) Misschien rijdt de auto van de toekomst op zeewier. Middagjournaal van Chris Van den Abeele

(1) De Venetianen verdrinken in de corruptie eerder dan in water. (2) De duiven in Parijs verliezen hun tenen en de coiffeurs hebben het gedaan. (3) Zwadderen is kandidaat Rembrandtwoord van het jaar. (4) In het oorsmeer van de walvis zitten jaarringen. Middagjournaal van Katrin Swartenbroux.

(1) Hoe duurder de whisky, hoe zwaarder de fles. (2) Het seksueel genot van transgenders is voor het eerst onderzocht. (3) Trager varende schepen, zou een enorme milieu- en klimaatwinst opleveren. (4) De wetenschap wil meer vrouwen de ruimte in sturen. Middagjournaal van Katrin Swartenbroux.

(1) Wielerlegende Raymond Poulidor is overleden. (2) Kunst kan de wereld niet redden, maar wel uw gezondheid. (3) Uw telefoonscherm sepia maken om uw ogen tegen blauw licht te beschermen is flauwekul. (4) Oorlogsverslaggever Rudy Vranckx heeft nog nooit gegamed. Middagjournaal van Katrin Swartenbroux.

(1) Pijn kan veroorzaakt worden door teveel pijnstillers. (2) Zelfs millenials kennen de popmuziek van vorige eeuw beter dan de recentste hits. (3) Het ideale aantal punten is niet 10 op 10, maar 8,5. (4) De missing link tussen aap en mens is misschien gevonden in Beieren. Middagjournaal van Katrin Swartenbroux.

(1) Egypte squasht iedereen naar huis. (2) Papegaaien zijn de enige dieren die voedsel verspillen. (3) Sander van Hoorn vraagt zich af waarom de VLD niet splitst. (4) We hebben een nieuw woord voor actieve oudere. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.

(1) Open-VLD Burgemeester De Clercq van Gent pleit voor een paarsgroene regering. (2) In de verwarmingstunnels onder Boekarest wonen mensen. (3) Parelhoenen hebben hersenen ter grootte van een erwt, en toch zijn ze bijna even slim als apen. (4) Facebook heeft voortaan twee logo's één met kleine en één met grote letters. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.

(1) IS heeft sinds de dood van hun leider Al-Bagdadi al meer dan 100 aanslagen gepleegd. (2) Donald Trump heeft een TV-predikante tot zijn adviseur benoemd. (3) Gewone mensen met gezond verstand kunnen beter de waarde inschatten van psychologisch onderzoek dan academici. (4) Niels Destadsbader heeft nog nooit iets online gekocht. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.

(1) USB-oplaadpunten in het buitenland zijn vaak gevaarlijk. Ze plunderen uw telefoon. (2) De nieuwe speaker van het Britse parlement moest naar het spreekgestoelte worden gesleurd. (3) Een éclair heet niet toevallig een éclair. (4) Singles zijn gelukkiger dan mensen met een redelijk goed huwelijk. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.

(1) Balletjes in tomatensaus zijn niet Vlaams, maar stoverij is dat wel. (2) Le Monde meldt per vergissing dat Bernard Tapie dood is. (3) Met nieuwe technieken kunnen we straks veel meer plastic recycleren. (4) De Vlamingen krijgen een nieuw woord voor het in Nederland gebruikte Vitalo. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.

(1) Vlaanderen zoekt een alternatief voor Vitalo, het nieuwe woord in Nederland voor een Vitale Oudere. Sander van Hoorn verbaast zich erover dat iedereen de federale regering vergeten is. (4) In Dilbeek treed een koor op van mensen zonder stembanden. Middagjournaal van Wim Slabbinck.

(1) Zullen Engelse verkiezingen op 12 december veel veranderen? (2) Nederland kiest het woord 'vitalo' voor vitale bejaarden; dat kan beter. (3) Op kan je binnenkort aan anderhalve snelheid naar series kijken, de makers zijn woedend. (4) Rik Torfs probeert een glas melk te drinken. Middagjournaal van Wim Slabbinck.

(1) Partners van mensen met dementie zouden hun zeg moeten krijgen in de timing van euthanasie, zegt Henk Blanken, die Parkinson heeft. (2) Dat vrouwen dubbel zoveel moeten betalen bij de kapper is wellicht tegen de antidiscriminatiewet. (3) Archeologen in Brugge maken met hun vondsten een naaktkalender. (4) Mieren staan nooit in de file. Middagjournaal van Wim Slabbinck.

(1) Sommige nieuwe diesels stoten even weinig fijnstof uit als een een elektrische auto. (2) We weten eindelijk hoe een vlieg op het plafond landt. (3) Frankrijk debatteert over stierengevechten. (4) Uw stoelgang zegt iets over Uw mentale gezondheid. Middagjournaal van Wim Slabbinck.

(1) Waarom willen chinezen in een container naar Engeland? (2) Een voedingssupplement moet de methaanuitstoot van koeien met 30% verminderen. (3) In een Pools dorp worden al 10 jaar alleen maar meisjes geboren. (4) Soms zijn apen slimmer dan mensen. Middagjournaal van Johan Terryn.

(1) Vladimir Poetin wil Afrika veroveren. (2) Hipsters dragen tegenwoordig driedelig tweet mét een zakhorloge. (3) Sommige mannen menstrueren. (4) Stand-up comedian William Boeva heeft nog nooit een luier ververst. Middagjournaal van Johan Terryn.

(1) Boeren protesteren tegen de strenge milieumaatregelen in Nederland. Is onze grond dan zoveel schoner? (2) De eerste thriller over de Brexit is er, geschreven door John Le Carré. (3) Geen enkel dier heeft drie poten. (4) Dag op dag 50 jaar geleden schreef Gerard Reve televisiegeschiedenis. Middagjournaal van Johan Terryn

(1) Prins Harry en zijn gemalin Meghan Markle geven toe dat het niet zo goed met hen gaat. (3) Meisjes van veertien in Egypte worden soms verhuurd als tijdelijke echtgenote aan rijke Saudische toeristen. (4) Bizarre letters en leestekens in voornamen kunnen. Middagjournaal van Nieuwe Feiten.

(1) In Lyon weigeren twee vrouwen hun diploma doctor in de fundamentele wiskunde, omdat ze geen doctor maar doctoresse willen zijn. (2) Wallonië is in de ban van een nieuwe politieke komeet: GLB. (3) In New York sluit de beruchte Rikers Island gevangenis de deuren. (4) Rassemblement National in Frankrijk wil een groene partij worden. Middagjournaal van Johan Terryn.

(1) De nieuwe burgemeester van Boedapest is tegen Orban. (2) De maan is aan het krimpen. (3) Ook honden kunnen depressief zijn. (4) Nederlanders gaan anders op café dan Belgen. Middagjournaal van Christophe Vandegoor

(1) Er is een Brexitdeal, maar zal het Britse parlement hem ook goedkeuren? (2) Vlaamse kinderen krijgen dubbel zoveel oorbuisjes ingeplant dan Waalse kinderen. (3) Donald Trump schrijft een hele onpresidentiële brief aan Erdogan. Middagjournaal van Christophe Vandegoor.

(1) Prostituees gebruiken vaker Airbnb's. (2) Bas Birker heeft nog nooit kippenkruiden gebruikt. (3) Grote trouwfeesten zijn verboden in Oezbekistan. (4) Een aanslepende taalkwestie is opgelost. Middagjournaal van Christophe Vandegoor.

(1) België heeft een planeet en een ster, die alleen nog een naam moeten krijgen. (2) Muziekcassettes zijn zo populair dat er een tekort dreigt. (3) Nederlandse onderzoekers groeien tumoren in labo's om te testen of de chemo wel zal aanslaan. (4) In Amerika is de herfst rood, bij ons geel. Middagjournaal van Christophe Vandegoor.

(1) Catalaanse politici vliegen voor jaren in de gevangenis. (2) De meest gezochte moordenaar van Frankrijk leek opgepakt in Schotland. (3) De Nobelprijs economie gaat naar een trio dat aan de basis ligt van een nieuwe benadering om armoede aan te pakken. (4) WC-brillen zijn vaak properder dan herbruikbare waterflesjes. Middagjournaal van Christophe Vandegoor.

(1) Nobelprijs voor de Vrede is uitgereikt aan de premier van Ethiopië. Abiy Ahmed. (2) Op de Bierfeesten van München zijn honderden mensen hun rijbewijs kwijtgespeeld omdat dronken rondreden op een elektrische step. (3) Donald Trump verliest stilaan de steun van de rechtse pers in de Verenigde Staten. (4) Poolse vrouwen vinden klimaatopwarming de belangrijkste politieke kwestie, Poolse mannen de opkomende LGBT-beweging. Middagjournaal van Jovanka Steele.

(1) VS halen twee gevaarlijke IS-strijders weg uit een Koerdisch kamp. (2) We accepteren makkelijker kritiek van een mannelijke dan van een vrouwelijke baas. (3) Boris Johnson heeft wel degelijk een plan, namelijk de verkiezingen winnen. (4) Octopussen kunnen dromen. Middagjournaal van Jovanka Steele.
(1) Het parket start een onderzoek naar 8 mensen wegens schuldig verzuim (2) De Nobelprijs chemie ging naar de uitvinders van de lithiumbatterij. (3) De tureluur en het paapje zijn kandidaat vogel van het jaar. (4) Warre Borgmans heeft nog nooit de was gedaan. Middagjournaal van Jovanka Steele
(1) Iedereen kent Emmanuelle, maar wie was Sylvia Kristel, haar biografie verschijnt volgende week. (2) In China kweken ze nu varkens van 500 kilo. (3) In het Brazilië van Bolsonaro gaan meisjes naar de etiquetteschool. (4) En het eerste geval van Brexitpsychose is gesignaleerd. Middagjournaal door Jovanka Steele.
(1) Control-Alt-Delete kan niet alleen met je computer, maar ook met je lijf. (2) Nergens waren tijdens de middeleeuwen zoveel executies wegens sodomie, als in Brugge. (3) Apen denken met ons mee. (4) Bij een brand in Rouen ging 5000 ton chemisch materiaal de lucht in, maar de communicatie daarover verliep nogal moeizaam. Middagjournaal van Jovanka Steele
(1) In het Vlaams Parlement debatteert alleen de meerderheid over de beleidsverklaring van de regering. (2) Sander van Hoorn heeft geen idee wat de Vlaamse identiteit is. (3) David Bowie is ook een filosoof. (4) Niet hoeveel je slaapt is misschien minder belangrijk dan wanneer je slaapt. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
(1) In Brussel is het instagrammuseum geopend, waarin de bezoeker zichzelf tentoonstelt. (2) Boris Johnson stelt zijn eigen Brexitdeal voor, maar hoe serieus is die? (3) Dichtbij de luchthaven van Zaventem zijn de meeste vogels waarschijnlijk doof. (4) Dertig jaar na de val van De Muur denken Oost-Duitsers meer dan ooit dat het vroeger beter was. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.

(1) Anuna De Wever gaat naar de klimaatconferentie in Chili, per zeilboot. (2) Minder heupen zullen breken, dankzij een Nederlandse uitvinding, namelijk de heupairbag. (3) Wijnrecensenten praten een eigen taal. (4) Tom Waes is nog nooit naar het Hellend Vlak van Ronquières geweest. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.

(1) Zijn sommige dragqueens even politiek incorrect als blackfacers? (2) Sander van Hoorn vermoedt dat er een misdaadgolf van Nederland naar België komt. (3) Keizersnedebaby's starten met een achterstand. (4) Karel de Grote sprak Limburgs. Middagjournaal van Bas Birker.

(1) Alleen brandstofprijzen mogen drie cijfers na de komma hebben. (2) Lachgas maakt dement. (3) Hongkong heeft een rijke traditie in dissidentie. (4) Het aantal sterk vervuilende diesels is ondanks dieselgate de voorbije jaren toegenomen. Middagjournaal van Bas Birker

(1) Rob De Nijs stopt met optreden. Jo De Poorter vertelt wat hem zo bijzonder maakt. (2) Ivan Van de Cloot heeft nog nooit met zijn dochters geshopt. (3) Höcke of Hitler? Die vraag houdt Duitsland in de greep. (4) Ratten hebben humor en spelen graag verstoppertje. Middagjournaal van Bas Birker.

(1) In het Verenigd Koninkrijk is het vroegste bewijs van melkconsumptie gevonden. (2) Op maandag neem je andere beslissingen dan op donderdag. (3) Weerman Bram Verbruggen legt uit waarom regenwolken grijs zijn. (4) Bingewatchen is passé. Middagjournaal van Bas Birker.

(1) Sam Smith is niet langer een hij, maar een die. (2) In Frankrijk vliegt politicus Patrick Balkany de gevangenis in. (3) Een timelapsefilm over lijken toont hoe zij bewegen. (4) In Caïro gaat binnenkort het paleis van onze landgenoot Baron Empain open voor het publiek. Middagjournaal van Bas Birker.

(1) Vannacht zijn de Ignobelprijzen uitgereikt aan de universiteit van Harvard in Amerika. Onder meer een onderzoek naar de teelbaltemperatuur bij postbodes viel in de prijzen. (2) Volgende week wordt de Congolese president in ons land ontvangen, en dat is ook al weer twaalf jaar geleden. (3) Sander van Hoorn denkt dat salafisten makkelijker in België dan in Nederland ondergronds kunnen werken. Middagjournaal van Bart Peeters.

(1) In Nederland oordeelt de rechter dat een van moord beschuldigde arts de euthanasiewet correct heeft toegepast. (2) Een octopus heeft maar twee poten. (3) Dénken dat je veel geleerd hebt, is iets anders dan veel geleerd hebben. (4) De nieuwe Iphone 11 bezorgt sommige mensen rillingen van afschuw. Middagjournaal van Bart Peeters.

(1) Kauwen hebben een nieuwe voedselbron ontdekt: de buxusmot. (2) Wallonië wil 4000 km haag bouwen. (3) Wetenschappers hebben per ongeluk de biologische klok van 9 mensen teruggedraaid. (4) Frank Raes heeft nog nooit gestreken.

(1) Parlement zet Boris Johnson klem, kan hij nog ontsnappen? (2) Hoe kijkt de gewone man naar het spektakel in Westminster. (3) Walmart, de grootste Amerikaanse supermarktketen, verkoopt geen wapens en munitie meer. (4) En want is veranderd, het woord want. Middagjournaal van Bart Peeters.

Tomas Vanderveken betrapt in het park een man die zijn zoontje van 13 slaat, maar die man doet wellicht volgens de wet niets verkeerds. Iedereen in Parijs heeft het over Jan Moix de polemist die te ver ging. In het uiterste noord-oosten van Siberië proberen ze de opwarming van de aarde tegen te gaan met dieren. En we weten nu waarom de meeste kerkuilen wit zijn. Middagjournaal van Bart Peeters.

Een jaar na de legalisering van cannabis in Canada blijven de positieve resultaten uit. Supporters zijn strenger voor Rode Duivels van allochtone origine. Belgische primeur in Zemst de ontdekking van boommuggenstrontjesmos En Sander van Hoorn vraagt zich af waarom er geen federale kieslijsten zijn. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.

Onze koningin gaat voor de televisie werken. Criminelen stelen tegenwoordig ook Uw stem. Een klooster in Nederland heeft een nieuwe bron van inkomsten gevonden: een natuurbegraafplaats. En ook dieren hebben oogwit. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.

Britse Parlement stemt vandaag een wet die een Brexit zonder deal onmogelijk moet maken. Maar is die No Deal daarmee van tafel? Nergens in West-Europa werd homoseksualiteit zo vaak bestraft als in laat-middeleeuws Brugge. Ander en beter zeggen ze na een relatiebreuk., maar het tegengestelde is waar. En last but not least: Mia Doornaert heeft nog nooit pannenkoeken gebakken.

Boris Johnson zegt dat-ie geen verkiezingen wil, maar meent hij dat wel? In Duitsland heet een bordeel een wellnessoase voor mannen. Maar die legalisering heeft weinig goeds opgeleverd voor de sekswerkers. Mensen die voor een kinderloos bestaan kiezen, krijgen later geen spijt. En de Antwerpse elite las meer dan 300 jaar geleden al porno. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.

Er sterven jaarlijks meer mensen door medische fouten dan in het verkeer. In Frankrijk ging het een zomer lang over Homardgate, Het kreeftenschandaal. Kraaien in de stad hebben meer cholesterol dan hun neefjes en nichtjes op het platteland. En rebelse tieners redden de wereld. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.

Gerrymandering is juridisch geen probleem zegt het Amerikaanse hooggerechtshof - Ontdekking van België - Na Finland en Zweden heeft nu ook Denemarken een linkse regering - Tunesië heeft een homoseksuele presidentskandidaat. Middagjournaal van Jean Blaute.
Gasten: Bart Kerremans, Sander van Hoorn, Marcel Burger en Annabelle Van den Berghe.

Trump wordt met gemak herkozen denken Amerikakenners - 50 jaar geleden begon van de homobevrijdingsbeweging - Kapucijnapen zitten nu in de Steentijd - IJsland klaagt over te veel instagramtoeristen. Middagjournaal van Jean Blaute.
Gasten: Twan Huys, Guido Totté, Dirk Draulans en Babette Moonen.

Wil je graag een oudere podcast van Nieuwe Feiten beluisteren? Klik hieronder

Radio 1 Select