Podcast: 'The Wetsuitman'

5 oktober 2021
In 2015 vindt een man een duikerspak tussen de rotsen in Noorwegen. Er steken botten uit de zwemvliezen. De politie komt erbij, afdeling vermiste personen. Niemand kan uitvissen wie het lijk is. Tot de politie telefoon krijgt van collega’s uit Nederland. Ook zij vonden een skelet in een wetsuit. Ontdek de podcast 'The Wetsuitman' in 'Zandman'!

'The Wetsuitman', een tekst van Freek Mariën, werd bekroond met de internationale Kaas&Kappesprijs en de vertaalprijs Flanders Literature. Het Kwartier maakte van The Wetsuitman een podcast/luisterspel in vier afleveringen, in samenwerking met audiokunstenaar en theatermaker Lucas Derycke in co-productie met deBuren.

'The Wetsuitman' is een luchtig, vaak komisch, soms beklemmend audioverhaal, dat zich heel ver bevindt van true crime. Vier afleveringen lang kruip je in de hoofden van de betrokken personages. Dat zijn er 28, gespeeld door drie straffe acteurs: Yinka Kuitenbrouwer, Robbert Vervloeten en Maxime Waladi

Alle afleveringen zijn te horen in 'Zandman' van 22 tot 23 uur. Aflevering 1, 'Het onderzoek' hoor je maandag 27 september. Aflevering 2, 'Het interview' op woensdag 29 september. Maandag 4 oktober kan je genieten van aflevering 3: 'Ter plekke'. De ontknoping volgt op dinsdag 5 oktober met aflevering 4, 'De Ontmoeting'. 

Lees ook: