Podcastreeks: 'Dochters van ondernemers'

22 april 2021
© Laura Joukes, Arsenaal / Lazarus
Hoe is het om op te groeien in een familiebedrijf? Vijf dochters van ondernemers gaan op zoek naar wat hen verbindt in vijf podcastafleveringen met ronkende titels als ‘BVBA Ambras’ en ‘BMW & BTW’. Deze week te horen in 'Zandman'.

Oorspronkelijk ging ‘Dochters van ondernemers’ in première als een theatervoorstelling op Theater Aan Zee in 2019. Toen de coronapandemie losbarstte, kwam de geplande tournee door Vlaanderen abrupt tot stilstand. Maar de actrices bleven niet bij de pakken zitten. Ze vormden hun voorstelling om tot een podcast, die je deze week integraal kan beluisteren in 'Zandman'.

De vijf actrices komen uit verschillende takken van zelfstandigen. Marieke Anthoni komt uit een zes generaties oud beenhouwersgeslacht. Leen De Graeve en Annelore Crollet groeiden beiden op tussen de tomatenplanten. Karlien Torfs woonde in het uithangbord van het aannemersbedrijf van haar ouders. Julie Delrue werd geboren in de kliniek die was ‘gedaan’ door het schilders- en afwerkingsbedrijf van haar ouders.

In vijf afleveringen vertellen de actrices over hun band met het ondernemerschap. Want naast een mooie stiel, schuilt er ook veel hard labeur in een familiebedrijf. Samen met hun eigen familieleden, Veerle Wullaert van Family Dynamics in Life & Business en historicus Peter Heyrman hebben ze het over de pieken en dalen, de passie en kloterij, over de trots en schaamte. 

Op maandag 19 april hoor je de eerste twee afleveringen. Op dinsdag 20 april aflevering drie en op woensdag 21 april aflevering vier. Op donderdag 22 april hoor je de vijfde en laatste aflevering. Telkens van 22 tot 23 uur in 'Zandman'. 

Luisteren kan ook via Soundcloud. 

Credits

Makers: Marieke Anthoni, Annelore Crollet, Leen De Graeve, Julie Delrue, Karlien Torfs
Coaching: Lucas Derycke
Muziek: Leen Diependaele (Samowar)
Technische ondersteuning: Dieter Lambrechts
Beelden: Laura Joukes
Lanceringsvideo: Jasper Vanhalle
Een productie van ARSENAAL/LAZARUS met dank aan Nathalie Goossens en alle geïnterviewden.

Lees ook: