Podcasts van drie minuten in 'Zandman'

9 juni 2022
© DeBuren
Met 'Vrijdagochtend zonder Bacon' won de Vlaamse Anne Hendriks vorige week in het Vlaams Nederlands huis De Buren 'De Korte Golf Podcastwedstrijd'. Dat is dé wedstrijd in Nederland en Vlaanderen voor de beste drie-minuten-podcasts. In 'Zandman' hoor je de hele shortlist.

'Korte Golf' is een initiatief van 'Oorzaken', in samenwerking met 'deBuren', 'VPRO/DOCS' en 'Instituut voor Beeld en Geluid'. 'De Korte Golf Podcastwedstrijd' is een wedstrijd voor podcasts van drie minuten. De eisen waaraan de inzendingen dit jaar moesten voldoen waren deze:

  • Gebruik een ziekenhuisgeluid uit het archief van Instituut voor Beeld & Geluid als twist in het verhaal;
  • Er moet een ontmoeting tussen mens en dier plaatsvinden;
  • & noem in de titel een dag van de week

In 'Zandman' hoor je de hele shortlis, te beginnen met de winnaar: 'Vrijdagochtend zonder Bacon' van Anne Hendricks. Daarnaast hoor je ook de publieksprijs: 'Fresh Friday Frenzy' van landgenote Griet Dobbelaere horen.

Ook het audiowerk 'Donderdagboek' van actrice Simone Milsdochter en 'Het Donder Dag huis' van auteur, theater- en filmmaakster Threes Anna verzilveren een plek in de shortlist. Daarvoor trok ze naar een huis in de Govert Flinckstraat in Amsterdam. Tenslotte was er nog 'Woensdag gehaktdag' van René M. Broeders en Bas Booister.

Je hoort de inzendingen van 'De Korte Golf Podcastwedstrijd' in 'Zandman' op donderdag 9 juni, tussen 22 en 23 uur. Of wanneer het je past, via Radio 1 Select of onze app