Podcasttip: 'Babylon'

9 september 2020
© Olf De Bruin
Ken je ook dat gevoel? Dat je zo'n goed boek aan het lezen bent dat de hele wereld om je heen verdwijnt? Dat er niets meer is, buiten dat verhaal dat je helemaal opslorpt? En wanneer het boek uit is, je meteen weet dat het voor eeuwig in je Top Tien-lijst zal staan? Wel, exact dat gevoel vond Layla El-Dekmak terug in de podcastreeks die je deze week hoort in 'Zandman': ‘Babylon’.

'Babylon' is een driedelige podcast-serie van makers Tom Hofland & Pascal van Hulst. Tom en Pascal volgden eerder dit jaar de Podcastworkshop van VPRO Dorst, waarna ze gevraagd werden om een plan te schrijven voor een podcast.

(lees verder onder de foto)

Pascal van Hulst & Tom Hofland
Pascal van Hulst & Tom Hofland

Het verhaal

De serie gaat over Rob, die - na een periode van stress - als kers op de taart wordt verlaten door zijn vriendin. Hij krijgt last van hallucinaties en besluit er helemaal tussenuit te gaan. Hij komt terecht op een camping in Babylon, Tsjechië, waar hij een prachtig meisje leert kennen. Eind goed, al goed. Of niet? Er blijkt zich een luguber drama te hebben afgespeeld in Babylon, dat op het punt staat zich te herhalen.

"Prachtig scenario"

"IJzersterk gemaakt, prachtig scenario en met een dreiging die eroverheen sluipt als een gitzwarte donderwolk." Voor Layla El-Dekmak is het een van de beste podcastreeksen van de afgelopen jaren. Geen wonder dus dat ze de serie selecteerde voor 'Zandman'. 

Op woensdag 9 september hoor je delen 1 en 2. Op donderdag 10 september deel 3.

Luisteren kan ook op de website van de VPRO

Zandman, van maandag tot en met donderdag, tussen 22 en 23 uur op Radio 1.

Lees ook: