Podgrond: luistertips van de maand

11 november 2019
In Podgrond nodigen we telkens een liefhebber van het genre uit om ons enkele dingen aan te raden. Dus ben je door het podcastaanbod heen en wil je meer inspiratie? Wij bieden je een handig overzicht!

Abbie Boutkabout is redactiecoördinator bij KifKif. Ze maakt ook zelf de podcast 'This is what I read'. De laatste aflevering van haar podcast kan je beluisteren via deze link.

Abbie bracht drie van haar favoriete podcasts mee naar Podgrond:

  • Strangers 

Dit is een podcast van Lea Thau, een Deense die naar Amerika verhuisd is om er te studeren en er vervolgens gebleven. Zij maakt de podcast Strangers, waarin mensen op een heel intieme manier vertellen over wat hen is overkomen. Dat kan gaan om hilarische dingen, maar ook over zeer pijnlijke dingen. Zo is er het verhaal van een joodse vrouw die vertelt dat ze nog steeds maagd is, of een vrouw die vertelt dat haar vader een seriemoordenaar bleek te zijn.

De aflevering waar Abbie zeer veel plezier aan beleefde, is er één over een 'Waxin Virgin'. Getriggerd? Beluister de aflevering hier.

 

  • Becoming Wise 

Krista Tippett voert lange gesprekken met mensen, onder de naam 'On Being'. Uit die interviews selecteert ze een aantal fragmenten, die ze dan bundelt in de podcast 'Becoming wise'.
 Het zijn telkens vrij korte stukjes van 9 minuten, waarin mensen delen hun wijsheid met ons, het gaat over ‘dingen die ons mens maken’. 
Misschien vind je deze aflevering, waarin hoogleraar en bestsellerauteur Brene Brown te gast is, wel fijn om te beluisteren via deze link.

 

  • The Mortified Podcast

In deze podcast lezen volwassenen voor uit hun puberdagboeken. Soms schaamtelijk, meestal vooral heel erg grappig! Eén van de favoriete afleveringen van Abbie kan je hieronder beluisteren: 

 

Bij Podgrond zetten we graag ook een jonge maker in de kijker. Deze keer is dat Flor Verdegem. Flor studeerde vorig jaar af aan het RITCS in Brussel, in de opleiding Radio en houdt zich op dit moment bezig met lesgeven, muziek maken en dj'en. Voor zijn masterproef verdiepte hij zich in misofonie, een aandoening waarbij specifieke geluiden heftige gevoelens van woede, haat of walging oproepen. 
Hieronder kan je naar z'n eindwerk luisteren. Wil je meer horen van Flor? Kijk dan op deze link.