Pol Van Den Driessche voorzitter van de Commissie Vrouwenrechten?

14 maart 2015
Dramatische oproep van Senaatsvoorzitter Christine Defraigne een paar weken geleden: ‘Stop de desinformatie, stop de aanvallen’. Dat het gedaan moest zijn met al die ‘denigrerend en kwetsende uitspraken’.

Niet over haar, maar over de Senaat. Dat het een praatbarak is vol potverteerders, een bende bankzitters van de B-ploeg, een tandenloze dinosaurus uit het parlementair Pleistoceen. In het Pleistoceen waren er al lang geen dinosaurussen meer, maar voor een alliteratie zijn we tot veel bereid en bovendien vermoeden we dat u wel begrijpt wat we bedoelen: dat de Senaat niet meer van deze tijd is.

Als het aan de N-VA lag was dat onding al lang afgeschaft. Nee sorry, dat is denigrerend en kwetstend. Mag niet. We moeten objectief blijven. Dachten ze bij De Standaard Weekblad ook. Dus stuurden ze Marjan Justaert naar de Senaat. Die ging kijken wie daar allemaal zit - Jan Becaus, begot – en waar die senatoren zich zoal mee bezig houden.

Blijkt dat Pol Van den Driessche voorzitter is van de Commissie Vrouwenrechten. Nu ok, die bestaat niet. Officieel is hij voorzitter van de ‘Commissie voor de Transversale aangelegenheden – Gemeenschapsbevoegdheden’. Die houdt zich, behalve met vrouwenrechten, ook bezig met pakweg islamofobie en kinderarmoede, maar terwille van het effectbejag zijn we tot veel bereid. Bovendien blijkt hij een goeie voorzitter te zijn.

Kijk, dat noemen wij verrassend nieuws. En dan hebben we het nog niet gehad over die geheime spaarpot van een miljard euro. Rode pluche hebben we Marjan niet te bieden, maar wel een keukenstoel, een warme maaltijd en een luisterend oor.


 

Nu beluisteren? Klik hieronder. Downloaden? Hier rechtsklikken en Opslaan als...