Politie Leuven: "Wie niet voor de klimaatmars in Leuven moet zijn, vermijdt best het centrum"

7 februari 2019
© Belga
Een nieuwe donderdag, een nieuwe klimaatmars. Deze keer trekken jongeren –vooral scholieren- massaal naar Leuven. Mark Vranckx, woordvoerder van de lokale politie Leuven, verwacht een probleemloze mars, maar wel enige verkeershinder. Dat zei hij in 'De Ochtend'.

Zo’n 10.000 scholieren worden er verwacht aan het Ladeuzeplein in Leuven. De lokale politie heeft nog niet vaak met zo’n grote mars te maken gehad, maar zegt de juiste voorbereidingen te hebben getroffen. “het kwam erop aan om goede afspraken te maken met de scholen”, zegt woordvoerder Mark Vranckx. “Alle Leuvense scholen doen mee, maar ook studenten en zelfs grootouders van de organisatie OCRA zullen aanwezig zijn.”

De Grote Markt en de Bondgenotenlaan worden afgesloten. Er rijden bovendien ook geen bussen daar.

De politie van Leuven probeert de mars in goede banen te leiden. Wie niet voor de klimaatmars in Leuven moet zijn, kan op bepaalde plaatsen hinder verwachten. “Men zal de stad binnen kunnen, maar we garanderen niet dat je overal door zal kunnen”, vult Vranckx aan. “ De Grote Markt en de Bondgenotenlaan worden bijvoorbeeld afgesloten. Daar blijf je dus beter weg. Er rijden bovendien ook geen bussen daar.”

De mars vertrekt om 12u30 aan het Ladeuzeplein en maakt een lus doorheen de stad. De politie zal de mars begeleiden, maar ook enkele verantwoordelijken van de scholen dienen als stewards.

Beluister het gesprek met Mark Vranckx:

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook: