Politie valt binnen bij voetbalclub Anderlecht en bij Belgische Voetbalbond: onderzoek naar witwaspraktijken

24 april 2019
© Belga
De politie is binnengevallen op het trainingscentrum en in het stadion van Anderlecht. De huiszoeking kadert in een dossier over witwaspraktijken en zou vooral focussen op spelersmakelaars. Ook bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond is er een huiszoeking geweest. De operatie staat wel los van "Operatie Zero", het grote voetbalschandaal in ons land

Op het trainingscentrum en in het stadion van Anderlecht, in Neerpede, is de politie vanmorgen binnengevallen.

De invallen kaderen in een dossier over witwaspraktijken en het opzetten van een criminele organisatie. Vooral spelersmakelaars worden geviseerd. Volgens onze informatie gaat het over transfers uit het verleden, dus niet over transfers uit de periode onder de nieuwe voorzitter Marc Coucke.

Ook op verschillende andere plaatsen zijn er huiszoekingen geweest, onder meer in Schaarbeek en bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond in Laken. Dat de politie ook binnenvalt bij de Koninklijke Voetbalbond lijkt niet onlogisch. Daar worden immers kopieën van contracten en transfers bewaard. Volgens woordvoerder Stefaan Van Loock werden een aantal documenten meegenomen over transfers.

Er wordt wel benadrukt dat de actie helemaal losstaat van "Operatie Zero", het grote voetbalschandaal in ons land dat in oktober losbarstte.

Woordvoerder voetbalclub: "Anderlecht verleent volledige medewerking"

"RSC Anderlecht verleent zijn volledige medewerking", reageert woordvoerster Marie Verbeke. Op het oefencentrum in Neerpede bevindt zich ook de administratiedienst van paars-wit. Anderlecht laat weten dat het niet weet waar de speurders naar op zoek zijn. De club onthoudt zich voorlopig dan ook van commentaar tot er meer duidelijkheid is. Vermoedelijk worden enkele documenten van transfers in beslag genomen.

Bron: vrtnws.be