Sporttelex: EK-brons in omnium voor Lotte Kopecky

Bannerafbeelding voor fragment

1 jaar geleden

2 min

Omnium

Lotte Kopecky (27) blijft grossieren in medailles op de piste. Deze keer werd het EK-brons in het omnium, al had het ook zilver kunnen zijn. Maar daar maalt de toprenster niet om. "Het was nipt voor zilver, maar na alweer een mindere scratch ben ik blij dat ik nog op het podium sta", reageert Lotte Kopecky met de bronzen plak om haar nek.

Voetbal

Club Brugge en Union lieten na om in een evenwichtige topper de drie punten te grijpen. Lapoussin zette de Brusselaars vroeg op voorsprong, maar net voor rust sloeg Vanaken toe. Na rust waren er grote kansen langs beide kanten - in de slotseconden kopte Vanaken een ultieme mogelijkheid over.

Geen winnaar in OH Leuven - Cercle Brugge. In een kansarme wedstrijd slaagden beide ploegen er zelfs niet in om tot echte mogelijkheden te komen. Dan is het logische resultaat een 0-0. Alleen in de slotseconden was er nog een béétje animo, toen de thuisploeg tevergeefs om een penalty schreeuwde.

De Houdini-act van de speeldag. Mechelen leek lange tijd op een droge 0-1-overwinning af te stevenen, maar moest in een prangende slotfase lijdzaam toezien hoe Eupen nog met een onverwachte remontada uitpakte. In vier minuten tijd draaiden N'Dri en Baiye een 0-1-achterstand om in een ultieme triomf.