Publicist van Guns N' Roses Arlett is tevreden over de show op TW Classic: “Ze vonden het zelf erg geslaagd"

25 juni 2017
Publicist Arlett Vereecke
Gisteren speelde Guns N’ Roses drie uur lang de wei van TW Classic plat. Iemand die glimmend van trots zat mee te kijken was de Vlaamse Arlett Vereecke die sinds jaar en dag de publiciteit van de band verzorgt. “Ze vonden het zelf een erg geslaagd optreden”.

“Ik ben absoluut trots op hun show van gisteren”, blikt Arlett terug. “Ik had de show al een paar keer gezien in Amerika, en buiten het iets kleinere podium was het hier zeker even goed als in de States.”

Of Arlette zorgt voor een speciale band tussen België en de groep weet ze niet echt. “Ik herinnerde Slash er gisteravond aan dat op 21 juli 1987 ‘Appetite for Destruction’ (hun debuut, red.) uitkwam”, vertelt Arlett. “Dat is de Belgische nationale feestdag, remember? Ik ben het weer vergeten in mijn boek schrijven antwoordde Axl.”

Axl Rose en de zijnen waren wel erg tevreden over hun show gisteren. “Ze vonden het zelf heel goed en zaten nog de hele nacht vol adrenaline. Zo zelfs dat ze er niet van konden slapen en om zes uur ’s ochtends heb ik hen dan maar wat thee meegegeven.

Ze vonden het zelf een heel goede show en zaten nog de hele nacht vol adrenaline

Arlett deed jarenlang de promotie en de PR van de band, maar ze was veel meer dan dat. Een steun en toeverlaat in goede en slechte tijden. Hoe kom je eigenlijk in zo’n positie? “Ik deed destijds al de PR voor een aantal andere grote groepen en zij zochten iemand die voor hen wilde werken, want ze konden niemand vinden vanwege hun kwalijke reputatie. Via een vriendin kreeg ik dan een demo van hen en toen begon de samenwerking.”

De band vond destijds geen publicist omdat niemand met hen wilde werken

De band had vroeger een kwalijke reputatie, maar daar schiet volgens Arlett niet meer veel van over. “Er wordt niets meer gedronken, niet gerookt. Iedereen is kalm. Heel veel gebeurt er eigenlijk niet.”

Van hun wilde reputatie schiet niet meer veel over

Ook voor toekomstige projecten blijft Arlette nog in het kielzog van de band. “Er staat nog wat te gebeuren, maar daar kan ik nog niet te veel over zeggen”, besluit ze.