PVDA houdt symbolische actie tegen tekort aan sociale woningen

30 december 2021
© Radio 2
Oppositiepartij PVDA protesteerde gisteren in Hasselt tegen het volgens hen groot tekort aan sociale woningen. In Quartier Bleu brandden ze 200 kaarsjes in de vorm van het getal 3.500, wat volgens PVDA staat voor het aantal mensen op een wachtlijst voor een sociale woning in de provinciehoofdstad.

Aanleiding voor de actie van gisteren en ook eerdere acties is het verhaal van Patrick Geraerts. Hij staat al 12 jaar op de wachtlijst voor een sociale woning in Hasselt. Naar eigen zeggen heeft hij zijn woning noodgedwongen moeten verlaten door hoge medische kosten en leeft hij nu al 19 dagen op straat. “De stad reageert niet en helpt mij niet aan een noodwoning”, steekt een teleurgestelde Patrick van wal. “Dat ik dit nog moet meemaken op mijn 63ste.”

Wachtlijst sociale woningen

Volgens de PVDA staan er in Hasselt momenteel 3.500 mensen op de wachtlijst voor een sociale woning. Kim De Witte (PVDA): “Dit is al onze derde actie om de stad wakker te schudden. Het stadsbestuur heeft zoveel geïnvesteerd in Quartier Bleu, waarvan nu trouwens nog steeds 40% onbewoond is. Het kan niet zijn dat de stad geen noodwoning kan voorzien.”

Luister naar Sofie Merckx, arts en Kamerlid voor oppositiepartij PVDA

Bron: vrtnws.be en De ochtend