"Pwotecting pig catss iss pahllssy"

7 juni 2016

Het middagjournaal van Chris Dusauchoit

Goedemiddag. 

Arnold Schwarzenegger, de bekende botsabsorbeerder, is net terug van een weekje Zuid- Afrika. Daar heeft hij een sportfestival geopend dat naar hem is genoemd: The Arnold Classic Africa. Een evenement voor testikel sporten zoals armworstelen, gewichtheffen, boksen en taikwondo. Al werd er ook gebadmintond, wellicht met gietijzeren rackets. 

Hoe dan ook de ex-gouvernator had tussendoor tijd voor een safari en besloeg de hele achterbank van een open terreinwagen toen hij en zijn gezelschap oog in oog kwamen te staan met een bronstige puber olifant. Het dier was goed op weg om de auto te slopen en dus reden ze achteruit om hem alle ruimte te geven. (Een olifant moèt je namelijk ruimte geven, ook op de groot uitgevallen savanne.) 

Het leek een ijzersterk plan maar plots begon de olifant opnieuw naar de auto te lopen, en moesten ze net niet met gierende banden wegstuiven. De man met het pezige knödel-accent postte het filmpje van dit hachelijke avontuur zelf op Youtube met de boodschap dat we moeten stoppen met olifanten af te slachten.

Dierenminnende kringen waren lààiend enthousiast. Vooral ook omdat hij zich eerder al had laten horen in de strijd tegen de stroperij. Eind vorig jaar liet Schwarzenegger namelijk op zijn landgoed, naast zijn persoonlijke tank bij wijze van waarschuwing aan de stropers een slagtand ontploffen.

Maar nu blijkt dat de acterende meerpaal tijdens zijn Zuid-Afrikareis ook een uitschuiver van formaat heeft gemaakt door een bezoek te brengen aan het Lion Park, bij Johannesburg. Dat is een triestige toeristenval met een hele slechte reputatie, waar je leeuwen kunt strelen, leeuwen die later voor grof geld zullen sterven in een jachtpartij. Schwarzenegger filmde zichzelf vlakbij twee jongvolwassen leeuwen, zonder draad ertussen.

Onder normale omstandigheden hadden dit zijn laatste woorden moeten zijn : I’ll be snack.
Chris Dusauchoit

Maar niet in het Lion Park, waar ze desnoods leeuwen versuffen, zoals die vrolijke monniken deden in die tijgertempel in Thailand. Extra pijnlijk is dat Arnold zich eerder ook al uitsprak over de dood van Cecil de leeuw met de woorden: Pwotecting pig catss iss pahllssy. Je bent pas een vent als je voor de grote katten bent.

We zijn erg benieuwd of en hoe het spiergebergte zich hier uit gaat praten maar ik heb zo een vermoeden dat het wel zal lukken. Arnold die in zijn vrije tijd ook voor het milieu vecht heeft niet één maar twee Hummers, u weet wel zo’n haast militaire terreinwagen die je niet volgetankt krijgt als hij stationair blijft draaien. Maar hij heeft ze trots laten ombouwen zodat ze nu op plantaardige olie rijden. Wie sterk is, moet ook slim zijn.