Quid Uplace?

4 november 2011
Of je hebt van de herfstvakantie geprofiteerd om een medialoos bestaan te leiden, of je weet dat er iets grootschalig gepland staat naast het viaduct van Vilvoorde.

Bon, voor de medialoze vakantienemer: het betreft Uplace Machelen. Eigenaar Bart Verhaeghe (aka de man van het stadion van Club Brugge) heeft een bouwvergunning op zak, maar geen milieu-effectenrapport. Dat heeft de Vlaams- Brabantse deputatie geweigerd omwwille van mobiliteitsproblemen.

 

Louis Tobback noemt Uplace al vijf jaar een monster. Gisteren in TerZake kreeg hij het laatste woord. ‘We gaan door tot op het bot en de Vlaamse regering betaalt het gelag' verkondigde hij ferm. Hij had het nog over de 'Brownfields convenant', ' desnoods de Raad van State' en 'een juridisch moeras', en besloot met 'Dit wordt nog een heel interessante discussie voor gerechtorganen!'. Gedelegeerd bestuurder van Voka Jo Libeer wilde nog repliceren, maar daar was geen tijd meer voor.

 

Is de sp.a als lid van de Vlaamse regering dan niet mee verantwoordelijk voor de bouwvergunning? En kan zo'n genomen beslissing wel ongedaan gemaakt worden? Hoe zwaar weegt het milieu-effectenrapport in het reconversiegebied van de oude Renaultfabrieken trouwens? Misschien zien we spoken, maar er doemden Oosterweel-scenario's op boven onze redactionele eet-en vergadertafel. In zulke gevallen maken we altijd gebruik van de hulplijn van Marc Van De Looverbosch.