Radio 1 Boekenfeest: een hele herfstvakantie lang luisteren en lezen

1 november 2021
Radio 1 zet de hele herfstvakantie lang boeken en auteurs centraal tijdens het 'Radio 1 Boekenfeest'. Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 november loopt elke voormiddag een boekenprogramma met Bent Van Looy, vanuit de gelegenheidsstudio op LEES! in Antwerp Expo.

Bent Van Looy ontvangt elke dag een Radio 1-collega met een eigenzinnige kijk op boeken en literatuur: Annelies Moons, Lieven Vandenhaute, Koen Fillet, Xavier Taveirne en Friedl’ Lesage. Zij brengen elk hun eigen boekendada mee. Sven Speybrouck gaat iedere dag op zoek naar bijzondere en vaak letterlijk ‘vergeten’ boeken.

De gastenlijst bestaat uit debutanten en gevestigde auteurs, illustratoren, lezers en literatuurliefhebbers. Ook luisteraars komen aan bod. En op het eind van de week mag één gelukkige winnaar alle boeken die getipt en besproken zijn, mee naar huis nemen.

Luister naar het 'Radio 1 Boekenfeest', van maandag 1 november van 11 tot 13 uur en dinsdag 2 tot en met vrijdag 5 november van 9 tot 12 uur. Live te volgen op Radio 1, mét beeld in de Radio 1-app en op VRT NU. Nadien ook te herbekijken op VRT NU.

In Zandman hoor je een selectie van Groen Gebladerte, de podcastreeks die de schijnwerpers richt op debuterende schrijvers uit Vlaanderen en Nederland.

Op LangZullenWeLezen.be kun je al het boekennieuws volgen (met een extra dagelijkse nieuwsbrief van maandag 1 tot en met zondag 7 november).

De VRT Boekenmaand krijgt ook een themapagina op VRT NU, waar je alle content van het 'Radio 1 Boekenfeest' kunt herbekijken.

Lees ook: 

Lijst van artikels