1 jaar geleden stierf Leonard Cohen. Een muzikaal eerbetoon!

6 november 2017
Radio 1 eert Leonard Cohen met een Radio 1 Cohen Sessie: Jasper Steverlinck, Stef Kamil Carlens, Patrick Riguelle, Intergalactic Lovers, Buurman, Dez Mona, WWWater en Henk Hofstede (Nits) legden een avond lang hun ziel bloot.

Herbekijk de volledige sessie!

Herbeleef de Cohen Sessie in foto's

“I think I will follow you very soon”, schreef Leonard Cohen in een So long-brief aan zijn stervende Marianne. “I am ready to die”, zei hij tegen de pers.

Radio 1 is één jaar later niet klaar met de dood van één van zijn absolute iconen. Daarom verzamelden we op 6 november, de vooravond van Cohens sterfdag, in Gent waar Leonard zelf graag optrad.

Video - Jasper Steverlinck met het prachtige 'In my secret life'

In de Gentse Capitole, niet ver van het Sint-Pietersplein, leggen bewonderaars Jasper Steverlinck, Stef Kamil Carlens, Patrick Riguelle, Intergalactic Lovers, Buurman, Dez Mona, Henk Hofstede en WWWater e.a. hart en ziel in de Cohen-songs die hen het meest raken.

Een éénmalige Vlaamse tribute-avond aan de één jaar geleden overleden Ladies’ man. Met unieke versies van het beste uit het indrukwekkende repertoire dat de Canadese bard bij elkaar schreef.

Video - 'Hallelujah' door WWWater. Wat een stem!