Radio 1 in 'La Douce France'

3 juni 2016
Deze zomer is het al Frankrijk wat de klok slaat! Daarom opent Studio France van 10 juni tot 10 juli elke dag de deuren van 13 tot 23 uur, en als de actualiteit dat vraagt zelfs langer.

Studio France

Tijdens het Europees Kampioenschap Voetbal, en later ook tijdens de Ronde van Frankrijk, presenteert Radio 1 een gloednieuw overkoepelend programma: Studio France. Studio France brengt een mix van sport, nieuws, muziek en ontspanning. Het programma wordt gebouwd rond de live verslaggeving van de 51 wedstrijden van het EK en de 21 ritten van de Ronde van Frankrijk.

Radio 1 brengt als enige radiozender live verslag uit van de wedstrijden van het EK en alles wat daarrond gebeurt.

Niet enkel sport

Uiteraard staat de verslaggeving over de Rode Duivels en de wedstrijden centraal, maar Studio France is er niet alleen voor de hard core sportliefhebber. Studio France wordt een zomers programma met heel veel ruimte voor de brede actualiteit in binnen- en buitenland, voor zomerse muziek en voor ontspanning. Een totaalprogramma voor iedereen die wil weten wat er gebeurt in Frankrijk, in eigen land en in de wereld. 

Ruth Joos en David Naert zijn de vaste gastvrouw en -heer van Studio France bij de cruciale wedstrijden. Peter Vandenbempt is de vaste commentaarstem van alle wedstrijden van de Rode Duivels. Tom Boudeweel slaat zijn tent op bij de Rode Duivels in Bordeaux en brengt heet van de naald alle nieuws over onze nationale ploeg.

Ward Bogaert trekt naar Frankrijk om te verbroederen met de Fransen en samen met hen het EK te volgen. Dat doet hij door vier weken lang met een mobilhome (de ‘kompany’) door Frankrijk te trekken. Voor elke match die Ward op groot scherm toont, organiseert hij in Frankrijk een pronostiek.

Presentatie Studio France

  • 13u – 17u : Ayco Duyster en Lode Roels (Gert Geens en Tom Vandenbulcke tijdens Tour)
  • 17u – 20u: Ruth Joos / Xavier Taveirne en David Naert
  • 20u – 23u : wisselende presentatie, in functie van de sportactualiteit