Radio 1-podcasts ‘Drie dagen’ en ‘Wie was mama?’ genomineerd voor Prix Europa 2021

1 september 2021
Illustratie © Gwen Decock
Hoera! Er zijn maar liefst twee Radio 1-podcasts genomineerd voor de Europese persprijs Prix Europa. ‘Drie dagen’ van Ward Bogaert, Philip Heymans en Ine Van Wymersch en ‘Wie was mama?’ van Eva Moeraert.

‘Drie dagen’

'Drie dagen' vertelt het verhaal van Elvire die wil sterven. Ze vraagt euthanasie. Maar de dokters die haar daarin begeleiden, willen dat Elvire eerst haar kinderen op de hoogte brengt van haar plannen. Alleen: dat is eenvoudiger gezegd dan gedaan.

(Lees verder onder de foto)

Ward Bogaert en Philip Heymans

In drie dagen aan de Belgische kust luisteren VRT-reporters Ward Bogaert en Philip Heymans, samen met Ine Van Wymersch, procureur van Halle-Vilvoorde, naar het verhaal van Elvire. Ze luisteren en noteren haar levensverhaal, zodat zij uiteindelijk kan sterven.

Beluister 'Drie dagen’:

Lijst van artikels

‘Wie was mama?’

26 oktober 1984. Sas is 9 jaar en ziet hoe haar vader haar moeder vermoordt. Op straat, op klaarlichte dag. 36 jaar later kijkt Sas terug. Ze is opgegroeid in een warm pleeggezin, met een nieuwe mama en papa. Zonder enig contact met haar biologische vader.

(Lees verder onder de foto)

Eva Moeraert © Rebecca De Cavel

Samen met podcastmaker Eva Moeraert zoekt Sas naar verklaringen voor die moord op haar moeder, met de hulp van dagboeken uit haar kindertijd en gesprekken met al wie haar ouders hebben gekend.

Beluister 'Wie was mama?':

Lijst van artikels

209 inzendingen uit 26 landen werden genomineerd voor de Prix Europa 2021. Tussen 10 en 15 oktober worden de winnaars bekendgemaakt. (De lijst met nominaties vind je hier)

Lees ook: