Radio 1 Sessie Geike

21 oktober 2019
Op 18 oktober verscheen Geike haar langverwachte tweede album: 'Lost in time'. Amper drie dagen later, op maandag 21 oktober, kwam ze de plaat voorstellen in een exclusieve Radio 1 Sessie in de Marconi. Herbeleef de sessie!

Geike stelde haar album voor in een exlcusieve sessie in de Marconi. Exclusief is het juiste woord: in de Marconistudio is er maar plaats voor 200 mensen. 

Ze werd goed omringd. Haar muzikanten zijn Steven Van Gelder en Pieterjan Seaux (respectievelijk drummer en brein/bassist/keyboardspeler/laptopmuzikant van Hydrogen Sea), Pedro Gordts (toetsenman bij o.m. Zornik) en Robby Govaerts (gitarist van Illuminine). Genieten!

Bekijk 'Off Shore':

Bekijk de foto's:

Bekijk het interview van Geike in 'De Wereld Vandaag':

Het album

'Lost in time' is - helaas of gelukkig, zoals je wil - een terechte titel. Het tweede album van Geike, sinds ze eind 2008 Hooverphonic achter zich liet, heeft acht jaar op zich laten wachten. Dat is lang, maar daardoor is het ook een zeer doorleefd, rijp album.

De songs hebben lang kunnen groeien - de drie vooruitgeschoven singles Off shore, Middle of the night en All over, die sinds maart van dit jaar mooi om de drie maanden verschenen, hebben dit intussen al ruimschoots bewezen. Het is ook een zeer beheerste plaat: wanneer je zo lang aan opnames werkt, is de verleiding groot om nummers te overproducen, maar dat is net niet gebeurd. Integendeel, de arrangementen zijn sober en afgemeten, ze passen precies rond de songs.

Wat ook geholpen zal hebben: Geike schreef en maakte de plaat samen met Birsen Uçar (de zangeres van Hydrogen Sea), Arne Van Petegem (aka Styrofoam) en vooral Joost Zweegers. Met zulke vakmensen om je heen kun je weinig mis doen.

Je kan hier trouwens naar enkele nummers van het nieuwe album luisteren, of het bestellen.

Geike - Lost in time
Geike - Lost in time